COVERmagazin.com

Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka

 

 

Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka

 

 

 

 

Jedan od problema koji sve više modernih ljudi ima je perfekcionizam. Ispod su savjeti kako ga se osloboditi.

 

-1 – Zadovoljite se s dovoljno dobrim

 

Težnja savršenstvu obično vodi do toga da neke projekte nikad ne završavamo. Zbog toga je dovoljno dobro sasvim dovoljno. Pronađite točku u kojoj je nešto dovoljno dobro i tu završite umjesto da se gubite u detaljima.

 

-2- Postavite rok

 

Rokovi su vrlo korisni. Postavljanje rokova će vas natjerati da završite nešto, a ne da to radite u nedogled.

 

-3- Osvijestite kako štetite sebi i drugima težnjom savršenstvu

 

U filmovima su perfekcionisti možda zabavni, ali u stvarnom životu oni jako povrjeđuju ljude oko sebe svojim nerealnim očekivanjima. Svaki put kada se izgubite u perfekcionizmu podsjetite se kako bi i vama i svima oko vas bilo ugodnije da malo popustite.

 

-4- Prihvatite da ste samo čovjek kao i oni oko vas

 

Postavite za sve ljudske standarde i prihvatite život kakav jest. Cijeli život se trebate poboljšavati, ali nemojte očekivati da ćete doseći savršenstvo.

 

-5- Sebe uspoređujte sa sobom

 

Uspoređivanje s drugim ljudima uvijek vodi do osjećaja inferiornosti, ali ako se uspoređujete s onim što ste nekad bili tada ćete objektivnije moći procjenitti napredujete li, ili stagnirate.

 

-6- Napravite što vi mislite da je ispravno

 

Mediji i društvo pokušavaju nametnuti što trebate misliti i osjećati, ali kada se ne trudite ispuniti ničija očekivanja tada vi imate moć, a ne oni oko vas.

 

-7- Živite po ljudskim standardima

 

Emocije su zarazne, tako i perfekcionizam. Čitajte časopise s realnim očekivanjima. Smanjite perfekcionizam u svome svijetu kako biste i vi bili realniji. Manje vremena provodite s nervoznim ljudima koji teže savršenstvu, a više s ljudima koji se pokušavaju poboljšati  i žive dobar život bez obzira na okolnosti.

Motivacija – Kako ostati motiviran?! Najbolji prijatelji Naučite se smiriti
7 pozitivnih životnih mudrosti Postati bolja osoba Apatija – kako je nadići
Tajna pozitivnog stava prema životu Povući se ili razgovarati? Izgradite novi život – 5 početnih koraka
Kako smanjiti stres?! 7 stvari koje će vas usrećiti 15 savjeta koji vam mogu spasiti život
Riješite se lošeg raspoloženja u 15 min Tehnike za povećanje snage volje 7 zanimljivih znanstvenih činjenica o snovima
Kako da budete zadovoljni vlastitim životom 7 pogreški kod nošenja s depresijom Ljepši život – izaberite sreću
Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka Osjećajte se bolje Dvije male navike koje vam mogu promijeniti život
Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti 3 glupa načina na koja se možete pokušati razvedriti Kako da smirite bilo kakvu svađu
5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite 10 načina na koje se depresivne kućanice mogu boriti protiv lošeg raspoloženja  
» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE
» IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA
» CRTE LICA » MENTALNE MAPE  
     
     
     

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.