COVERmagazin.com

Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti

 

 

Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti

 

 

 Potištenost se može javiti bez ikakvog objektivnog razloga. Tada je i vraćanje optimizma najteže jer ne znamo konkretno u kojem smjeru bi trebalo djelovati. Sumnjate li na depresiju, u svakom slučaju trebali bi se obratiti liječniku, ali kod privremene potištenosti ili istovremeno s liječničkim tretmanom mogli biste se koristiti nekim tehnikama samopomoći koje su se pokazale djelotvornima.

   1. TJELOVJEŽBA – Nije samo važna kod liječenja depresivnog raspoloženja, ona će i smanjiti mogućnost nastanka simptoma depresije.

   2. PSIHIČKA AKTIVNOST – Važno je baviti se aktivnostima koje zaokupljaju mozak. Može se raditi o šahu, kartanju, čitanju, učenju, ali i najobičnijem rješavanju križaljki.

   3. POTPORA PRIJATELJA – Što više se krećite u društvu. Najbolje bi bilo spojiti, ukoliko je moguće, fizičku aktivnost s druženjem. Bavite se nekim društvenim sportom, upišite grupne tečajeve aktivnosti u kojoj se niste okušali.

   4. PLEŠITE – Može se raditi o tečaju klasičnog, društvenog ili o običnom plesu u discu prilikom večernjeg izlaska, sve je djelotvorno.

   5. DOBAR SAN – Nastojte dobro spavati. Kako to postići možete pročitati ovdje.

   6. PRIRODA – Što više boravite u prirodi ili na otvorenom, a ukoliko to nije moguće osvijetlite i redovito prozračujte svoje prostorije.

   7. MEDITACIJA – Svaka vrsta opuštanja ili autogenog treninga je više nego dobrodošla.

   8. PRAKTICIRAJTE VJERU – Odlazak u crkvu, razgovor sa svećenikom ili drugi oblik prakticiranja vjere dosta pomaže kod potištenosti.

   9. SELFHELP LITERATURA – Dobro je čitati knjige koje će vam pomoći izgraditi samopouzdanje, hrabrost,  pronaći smisao u životu i sl. prema vlastitom izboru.

Možda biste mogli pokušati i s biljnim pripravcima. Oni nekad mogu djelovati kao dobar poticaj za povratak energije i volje.

Vrlo brzo možete pripremiti biljni napitak s vinom:

Pomiješajte bosiljak, majčinu dušicu i ružmarin (te biljke možete kupiti  u svakoj većoj ljekarni). Dvije žlice mješavine tih biljaka poparite s pola litre zavrela razrijeđena vina. Ostavite da odstoji jedan sat.
Pije se po pola čaše prije i poslije jela.

Ne povećavajte količinu vina jer alkohol u većoj količini doprinosi lošem osjećaju potičući depresiju.

Vezano: Depresija
              Izvori sreće

Motivacija – Kako ostati motiviran?! Najbolji prijatelji Naučite se smiriti
7 pozitivnih životnih mudrosti Postati bolja osoba Apatija – kako je nadići
Tajna pozitivnog stava prema životu Povući se ili razgovarati? Izgradite novi život – 5 početnih koraka
Kako smanjiti stres?! 7 stvari koje će vas usrećiti 15 savjeta koji vam mogu spasiti život
Riješite se lošeg raspoloženja u 15 min Tehnike za povećanje snage volje 7 zanimljivih znanstvenih činjenica o snovima
Kako da budete zadovoljni vlastitim životom 7 pogreški kod nošenja s depresijom Ljepši život – izaberite sreću
Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka Osjećajte se bolje Dvije male navike koje vam mogu promijeniti život
Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti 3 glupa načina na koja se možete pokušati razvedriti Kako da smirite bilo kakvu svađu
5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite 10 načina na koje se depresivne kućanice mogu boriti protiv lošeg raspoloženja  
» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE
» IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA
» CRTE LICA » MENTALNE MAPE  
     
     
     

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.