5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite

 

 

 

 

5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite

 

Jedan veliki problem s pokušajima da poboljšate svoj život je što  s novim stvarima nikako da započnemo. Stalno sebi govorimo kako nema dovoljno vremena. Ponekad je to istina, a ponekad je odgađanje bez ikakvog razloga.

Ako i vi imate poteškoća sa započinjanjem onog što želite slijedi nekoliko savjeta koje biste trebali isprobati.

-1- Izaberite nešto što zaista želite

Jedan od razloga zašto ne započinjete s nečim je zbog toga što to zapravo i ne želite. Ako postavite cilj, koji nije zapravo vaš cilj, teško će ga biti ostvariti.

Ako shvaćate da su taj cilj postavili ljudi oko vas, roditelji, prijatelji, partner, profesori, zanemarite ga i postavite onaj koji zaista vi želite ostvariti.

-2- Istražujte i napravite plan

Vjerojatno su prije nego započnemo nešto raditi uglavnom problemi i prepreke u našoj glavi. Ali morate znati da je to hrpa izlika temeljnih na nečemu što niste ni probali.

S malo istraživanja možete smanjiti unutarnje nedoumice, smanjiti anksioznost i vidjeti pozitivne strane.

-3- Nemojte biti prestrogi prema sebi

Nemojte nepotrebno komplicirati stvari. Ako postavite prevelike ciljeve velika je šansa da ćete odustati prije nego vam ta nova stvar postane navika.

-4- Potražite ohrabrenje i pomoć kod drugih ljudi

Većinu stvari je lakše u dvoje. Pronađite društvo za tu stvar, kako biste jedno drugo mogli motivirati. Ali nemojte da vam ovo bude izlika. Ako nemate prijatelja s kojim biste išli u teretanu, svejedno možete ići i sami.

-5- Jednostavno to napravite

Ovo je naravno lako reći, ali je poprilično teško razviti novu naviku. Međutim, moguće je. Razmišljanje o nečemu je korisno, ali to nije akcija. Nekad jednostavno trebate prestati slušati sve izlike u svojoj glavi i početi raditi ono što želite.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.