Osjećajte se bolje

 

 

 

 

Osjećajte se bolje


Da biste promijenili stav i osjećali se bolje za početak morate shvatiti razloge zbog kojih se ujutro budite i ustajete iz kreveta, što vas uveseljava, tko vas inspirira i što vas motivira da date sve od sebe. Uz ovih 10 koraka to možete otkriti.

Izaberite svoj smjer

Kada otkrijete svoje prioritete otkrit ćete i svrhu svog postojanja. Dakle, zamislite da je 2017. godina… Što ste naučili? Kako se osjećate? Što radite? S kim živite? Naravno, ne možete u svemu biti savršeni. Izaberite ono što vam je najvažnije i usredotočite se na to.

Potrudite se da vam se događaju lijepe stvari

Svemu čim se bavite dajte svoju punu pozornost. Pola se ne računa. Kada nešto radite ili o nečemu razmišljate sve drugo ostavite po strani i istaknite znak NE SMETAJ! Neka se to odnosi i na vaše misli lutalice. Ako nešto odgađate već godinama, uzmite sat u ruke i odlučite 10 minuta posvetiti tome. Kada vrijeme istekne, prestanite. 10 minuta je dovoljno da shvatite kako nije toliko teško i kako se ipak može napraviti.

Usporite

Koliko ste puta zaboravili mobitel ili ključeve zbog toga što ste brzinski istrčali iz kuće?! Žurba vas nikud neće odvesti. Zaustavite se. Naučite identificirati trenutke kada se najviše žurite i osmislite sustav kojim ćete to izbjeći. Ako npr. ujutro uvijek kasnite, navečer sve pripremite, tako ćete manje stresno započeti dan.

Prestanite s pesimizmom

Postanete li vječni optimist neće vam se samo činiti kako vam sve bolje ide, nego će vam zaista i ići bolje. Ako se uvijek koncentrirate na ono što je loše i tamniju stranu prvi izazov neka vam bude promijeniti način razmišljanja. Možda vam se i svidi.

Razbijte rutinu

Izaberite romantičnu komediju umjesto drame. Budite otvoreni prema novim iskustvima najviše što možete, od paraglidinga, jedrenja do pjevanja na karaokama. Previše vremena provodimo ukrućeni i zacementirani u navike da zaboravljamo kako postoji potpuno drugačiji svijet od onoga što vidimo.

Dajte sve od sebe

Uvijek se osjećamo dobro kada radimo nešto u čemu smo dobri. To nije ništa novo. Ali pokušajte stalno tražiti nove načine iskorištavanja svojih vještina i pokušajte ih iskoristiti u svakodnevnom životu. Ako ste u nečemu jako dobri upotrijebite li tu sposobnost u drugu svrhu već imate prednost pred ostalima.

Izađite iz zone ugode

Postavljanje novih ciljeva pomoći će vam da se razvijate. Kako biste povećali motivaciju i smanjili strah pomaže traženje potpore u drugim ljudima. Oni će vas motivirati kada posumnjate u sebe.

Okružite se ljudima koji vas inspiriraju

Družite se s ljudima kojima se divite i za koje mislite kako imaju uzbudljiv život. Prijateljska odanost je dobra stvar, ali ponekad osvježite svoje društvo. Upoznajte ljude oko sebe. Započnite tako što ćete za početak odgovarati s "da" na prijedloge koje vam upućuju. Što više ljudi znate imate više mogućnosti.

Preuzmite kontrolu

Ponekad se svima čini kako su nemoćni i kako ne mogu utjecati na velike stvari. Možda vam se problemi čine većima od vas, ali oni se ipak mogu riješiti. Ako biste željeli reciklirati otpad, ali u vašem kraju još nije razrađen sustav reciklaže postanite pionir zelenih i budite vi ti koji će nešto promijeniti.

Prihvatite promjene

Eksperimentirajte s novim začinima, receptima, odjećom…

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.