Znate li se radovati tuđem uspjehu?

 

 

 

 

Znate li se radovati tuđem uspjehu?

Kada smo bliski prijatelji s nekim intuitivno znamo kada mu je potreban zagrljaj, pomoć ili naše strpljenje da ga saslušamo. S druge strane, kada mi prolazimo kroz težu životnu fazu računamo na naše prijatelje, na njihovu potporu kada osjećamo gubitak, kroz bolesti ili neka druga nazadovanja u životu.

 

Svi znamo da biti dobar prijatelj znači biti tu kada nas druga osoba treba, međutim jednako je važno biti s prijateljima i u trenucima njihove radosti, kako bismo mogli s njima proslaviti i uživati u njihovom trijumfu.

 

Na kraju krajeva, s kim bi radije naši prijatelji proslavili svoju promociju, diplomu, zaruke ili dobre vijesti vezane uz njih i njihove voljene.

 

Za razliku od starih vremena kada se govorilo da se prijatelj prepoznaje u nevolji, danas nam je jednostavnije biti tu za nekoga dok prolazi kroz kriznu životnu fazu, nego se radovati s njim. Dosta često se u tuđoj radosti pojave tamne misli koje nam govore kako bi mi u tom trenutku trebali osjećati suprotno. Umjesto da slavimo s prijateljima, uvlačimo se u svoju rastuću bol. Bol se javlja ili iz ljubomore kako je prijatelj dobio nešto što mi nemamo ili ponekad i prijateljev uspjeh vodi do gubitka prijatelja na neki način.

 

Ili jednostavno možemo postati toliko zaokupljeni svojim životom da nam je teško biti tu za prijatelja ako mu sve dobro ide.

 

Možda smo ponekad i toliko opterećeni  svojim problemima da nemamo želje slaviti s prijateljem jer nam nije ni do kakve zabave. Ponekad znamo uzimati i njihove uspjehe zdravo za gotovo, pretpostavljajući da dok smo tu za njih u teškim trenucima da smo iznimno dobri prijatelji.

 

Ipak, biti pravi prijatelj uključuje i biti tu u dobrim vremenima. Sreća i uspjeh mogu biti potpuno prazni ako nemamo nikoga s kim bi ih podijelili, a tko može bolje otplesati s nama ples pobjede od naših prijatelja.

 

Odvojiti vremena za prijatelje u našim užurbanim životima kako bismo proslavili njihove sretne trenutke je prekrasan način na koji im pokazujemo kako nam je stalo, a kroz želju da prisustvujete u sretnim trenucima u njegovom životu i prijatelj vama pokazuje kako vas cijeni.

 

Ponekad sreću zbog tuđeg uspjeha možemo osjetiti tek kroz slavlje, pa se prisilite otići ukoliko ste pozvani čak i ako vam se ne ide, jer možda tek tamo shvatite koliko vam je istinski drago zbog njihovog uspjeha.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.