O VAMA

 

 

Koja boja kose vam najbolje pristaje?
Vrlo je važno za kosu izabrati boju koja vam najbolje pristaje jer ćete odmah izgledati bolje, a kosa bogatije i sjajnije.

Koja boja kose vam najbolje pristaje?

Vrlo je važno za kosu izabrati boju koja vam najbolje pristaje jer ćete odmah izgledati bolje, a kosa bogatije i sjajnije.

Sami možete isprobati više boja, ali najbolje bi bilo prepustiti se u ruke profesionalnom frizeru koji će kosu lijepo nijansirati.

Prema stereotipima plavušama pripisuju mladenačku vitalnost. Brinete doživljavamo kao žene kojima možemo vjerovati, crvenokose su one koje uvijek moraju biti u centru pažnje.

U kojoj biste se boji najbolje osjećali?

1. Brinete – Svi koji žele smeđu boju kose moraju unaprijed imati na umu da kosi trebaju prilagoditi i boju tena. Ako ste blijedi, uz tamo smeđu boju kose izgledat ćete isprano i bolesno.

Šminka: Većina boja dobro pristaje uz smeđu kosu, pa sa sjenilom ne možete pogriješiti. Ipak, kada želite ostaviti poseban dojam koristite one sjajnije.

S rumenilom nemojte pretjerivati. Širokom gustom četkom nanesite sasvim malo ružičaste ili smećkaste boje.

Kod ruževa se odlučite na neku nijansu crvene, a intenzitet prilagodite vlastitim preferencijama.

2. Crvenokose – Ako idete na poslovni sastanak ili razgovor za posao kosu svežite u konjski rep da bi ste izgledali ozbiljnije. Za večernje izlaske izaberite neukroćene uvojke i svi će se zasigurno okrenuti za vama.

Šminka: Ne biste trebali koristiti previše šminke, niti kombinirati boje. Upotrebljavajte samo crne olovke i smeđa sjenila. Rumenila izbjegavajte.

3. Plavuše – Plava boja dobro pristaje osobama koje imaju svijetle oči i svijetlu put. Ako se odlučite za plavu boju, frizera biste trebali vrlo često viđati jer ispucali i isušeni plavi vrhovi odaju „jeftin“ dojam. Također, plava boja ima jako puno nijansi pa se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara. I kod izbora nijanse poslušajte stručni savjet frizera.

Šminka: Možete koristiti sjenila svih boja. Ako želite dodatno naglasiti oči crnim tušem ili olovkom iscrtajte rub uz trepavice. Rumenila koristite po želji. Također i ruževe, iako će vama bolje odgovarati sjajila za usne. Važna stvar za napomenuti je da pripazite na kontrast između kose i obrva.

4. Crnke – Ova boja dobro pristaje samo osobama koje imaju taman ten ili im je crna prirodna boja.

Šminka: Nemojte koristiti tamna sjenila jer ćete izgledati previše zatvoreno. Radije kombinirajte vesele boje ili koristite zelenu s kojom ne možete pogriješiti. Rumenilo nanosite samo po potrebi i to u malim količinama sa širokom četkom. Smeđa bi vam mogla najbolje pristajati jer ružičaste nijanse znaju djelovati malo neprirodno.  Ruževe možete koristiti svih boja, ali ipak izbjegavajte one previše uočljive. Odlučite se za nježnije tonove.

Želite li znati koji vam ton – pepeljasti ili zlatni – bolje pristaje oko lica omotajte plavi ili narančasti šal. Ako vam se više sviđa plavi, birajte pepeljaste tonove, a ako vam bolje pristaje narančasti birajte zlatne tonove.

 

 

 

 

 

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.