Zbog čega žene padaju na loše dečke

 

 

 

 

Zbog čega žene padaju na loše dečke

 

Ovo je vrlo jednostavno pitanje na koje oba spola pokušavaju dati svoju verziju odgovora. Mnoge žene, ako imaju izbor između pristojnog dečka i onog koji će okrenuti njihov život naglavačke opredjeljuju se za drugu opciju. Čak i ako su ranije prošle kroz neko loše iskustvo, nisu naučile ništa iz svojih pogrešaka.

 

I znanstvenici su proučavali ovo pitanje, te svoje nalaze objavili u časopisu  Journal of Personality and Social Psychology. Kažu kako se krivnja krije u ovulaciji. Pod utjecajem hormona žene se zavaravaju kako će loši dečki biti dobri očevi, tvrdi se.

 

Znanstvenica koja je radila na istraživanju, Kristina Durante, kaže kako na žene utječe ciklus. To je razlog zbog kojeg donose loše odluke. Procjene o tome koji će muškarac biti dobar otac ovise o fazi menstrualnog ciklusa. U plodnoj fazi čeznu za seksipilnijim i neovisnim dečkima.

 

Profesorica Durante, kaže da žene privlačnost doživljavaju kroz naočale ovulacije, jer tada im se čini kako je g. Pogrešni zapravo g. Pravi.  Tko bi bio g. Pogrešni? Netko tko je nepredvidiv, neodgovoran i nije spreman vezati se. G. Pravi je onaj tko je spreman na ozbiljnu vezu i poštuje vaš odnos.

 

Zbog čega hormoni zamućuju pogled ženama, posebno u plodnim danima? 

 

Zastupnici evolucionarne teorije kažu kako „loši dečki“ imaju više testosterona, pa odašilju signale koje žene u plodnim danima smatraju neodoljivo privlačnima. Ženske hormone koji se luče u plodnim danima privlači visoka razina testosterona. Ali navodno nisu sve žene zaslijepljene hormonima. One koje su ranije ušle u pubertet, prije 12. godine, imaju veće šanse izabrati zločestog dečka za vrijeme ovulacije. Žene na kontracepcijskim pilulama imaju veću otpornost i lakše se opiru šarmu testosterona, pa se čini kako ta pilula osim što štiti od trudnoće pomaže ženama i da razmišljaju jasnije.

 

Osim hormonalnih postoje i evolucijski  razlozi zbog kojih žene radije biraju zločeste dečke. Porivi njegovateljice i majke koji su duboko utisnuti u svim ženama tjeraju ih da biraju zločeste dečke kako bi ih mogle „njegovati“ i „preodgojiti“.

 

Sve skupa znači da biste se mogle uz pravu taktiku pokušati oduprijeti žudnji za zločestim dečkima, nekim žena će i uspjeti, ali nemojte se optuživati da ste same krive ako vam to ne uspije, jer pravi krivac za to je ženska priroda.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.