Zablude o aknama

 

 

 

 

Zablude o aknama

 

Mnoge su zablude vezane uz akne i njihovo nastajanje. Ovo su neki od najčešćih mitova:

Zabluda br. 1 – Akne nastaju zbog toga što ne čistite lice

Akne ne uzrokuje nedostatak higijene i učestalo čišćenje lica neće vam pomoći riješiti se akni. Zapravo, zbog prečestog umivanja koža može postati preosjetljiva i sklonija izbijanju akni.

Zabluda br. 2 – Ako se želite brzo riješiti akni trebate nanositi što više proizvoda

Ako nanesete deblji sloj kreme to vam neće pomoći brže se riješiti akni. Da biste se riješili akni treba vremena, zbog toga se držite uputa i pokažite strpljenje.

Zabluda br. 3 – Miteseri su prljavština nakupljena u porama

Miteseri su nakupine mrtvih kožnih stanica i sebuma, koje tamne zbog toga što su izložene zraku. Crni vrh mitesera nije prljavština. Zrak utječe na to da vrh poprima tamnu boju, kao što npr. kriška jabuke tamni kada je ostavimo na zraku.

Zabluda br. 4 – Ništa ne možete učiniti da biste spriječili akne

Danas su dostupni mnogi tretmani liječenja akni. Tretmani uključuju namjenske kreme, oralne lijekove i još mnogo toga. Razgovarajte s dermatologom i on će vam pomoći pronaći pravi način za borbu protiv akni.

Zabluda br. 5 –  Kožu s aknama trebali biste čistiti pilingom svaki dan

Dubinsko čišćenje pora pilingom može pomoći u borbi protiv akni, ali samo ako ste umjereni. Svako pretjerivanje izaziva negativne reakcije.

Prema svojoj koži trebate biti vrlo nježni kako biste izbjegli oštećenja i iritacije. Svaki ekscesivan tretman trebalo bi izbjegavati.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.