Kako predosjetiti kraj veze

 

 

 

 

Kako predosjetiti kraj veze

 

Nije važno koliko dugo bili u vezi, ukoliko nam je zaista stalo do partnera stalno ćemo tražiti signale koji upućuju na to da nas voli i da nam veza napreduje.

No, evo nekih znakova koji upozoravaju da je veza krenula niz brdo i da se partner hladi.

 

Negativnost -  Ako vaš partner u zadnje vrijeme sve što radite komentira negativno. Na primjer, kaže li vam kako ste mu kupili poklon samo zato što ste prije toga učinili nešto pogrešno i što on ne zna, te da se poklonom želite iskupiti... Ili nazvali ste ga, ne zato što ga želite čuti, nego zato što ga provjeravate  i sl…

Negativno gledanje na vaše postupke samo je odraz onoga kako partner vas gleda. U principu, osobe kojima se sviđate, a posebno one koje vas vole trebale bi i u lošim situacijama pomalo žmiriti i gledati na jedno oko kako bi opravdale vaše postupke. Dok u nefunkcionalnim vezama, za razliku, partner stalno pokušava diskreditirati drugog pridajući njegovim postupcima neke negativne, navodno skrivene namjere.

 

Negiranje -  Drugi znak koji bi vas trebao upozoriti na hlađenje partnera je negiranje. Ako partneru kažete da ga volite, a on vam na to umjesto i ja tebe, odgovori s «ne, ti mene ne voliš jer da me voliš ti ne bi ovo, ti bi ono…» ili s nekom sličnom rečenicom, trebalo bi vam biti jasno da vas partner baš i ne voli. Takvim ponašanjem on vas želi povrijediti i obezvrijediti. U takvim situacijama počet ćete prestati govoriti što zaista mislite i skrivati svoju osobnost, na što će partner opet negativno reagirati i govoriti vam kako ga ne volite.

 

Izbjegavanje – Izbjegavanje ne mora biti nužno fizičko. Može se pojaviti i kao izbjegavanje razgovora o nekim temama ili izbjegavanje nekih za vas važnih društvenih ili obiteljskih događaja.

 

Nezainteresiranost – Nezainteresiranost je samo blaži oblik izbjegavanja. Najlakše je možete primijetiti kao nespremnost na razgovor o nekim za vas važnim temama poput braka, zajedničkog života i sl. Ako partner odbija donositi s vama odluke koje su bitne za vaš samostalni ili zajednički život (kao što su npr. preseljenje, novi posao) time pokazuje kako i nema namjeru s vama ostati duže.

 

Provociranje – Postoje situacije u kojima vam partner namjerno (kao nedužno) kaže nešto za što zna da će vam podići adrenalin ili vas povrijediti i uzrujati, te time isprovocirati svađu. Zatim, nakon što odgovorite glasnijim tonom ili kažete nešto neprimjereno optuživat će vas kako ste živčani, neurotični i kako se stalno svađate. Ukoliko u takvim situacijama kažete nešto neprikladno, uhvatit će se tih vaši riječi i u svakoj prilici vam ponavljati npr. kako vi njega ne cijenite ili ne poštujete jer ste mu u tom trenutku rekli nešto ružno ili opsovali. Naravno, to će upotrijebiti prilikom svake svađe ili kada vas slijedeći put bude htio isprovocirati.

Ovo se često događa u dužim vezama u kojima je jedan partner potpuno predan i zaljubljen, a time otvoren i nezaštićen, te će drugi uvijek moći udarati niskim udarcima i tamo gdje najviše boli.

Ovakvo ponašanje često imaju i partneri koji vas varaju. Isprovocirat će svađu (za koju ćete vi biti krivi), a on će imati zbog toga slobodnu večer ili dvije koje će moći provesti kako želi i s kim želi, a da vam se ne mora pravdati, javljati na telefon…

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.