Zbog čega vam treba odmor?

 

 

 

 

Zbog čega vam treba odmor?

 

Činjenica je da zaposlene osobe ne odlaze često koliko bi trebale na godišnji odmor, a zapravo većina ih ni ne iskoristi sve zakonom propisane slobodne dane.

 

Sve češće i kada odemo na godišnji posao nosimo sa sobom, te umjesto istinskog odmora pokušavamo riješiti zaostale poslovne probleme.

 

Zbog čega nam ipak treba potpuni odmor od posla?

 

 - Odmor promovira kreativnost

 

Dobar odmor pomoći će vam da se povežete sa samima sobom, ponovno pokrenete kotač samootkrivanja, te vratite polet i želju za novim pothvatima.

 

 - Odmor će spriječiti slom

 

Zaposlenici koji redovito odlaze na odmor i redovito se opuštaju imaju manje rizike nastanka sloma, bolje se nose sa svakodnevnim obvezama i bolje kontroliraju.

 

 - Odmor će očuvati vaše zdravlje

 

Redovito morate odvojiti vrijeme za „punjenje baterija“. Na taj način ćete smanjiti razinu stresa i vratiti motiviranost.

 

 - Odmor će ojačati veze

 

Odvojite li malo vremena za uživanje u životu s osobama koje volite ojačat ćete svoju povezanost, što će vam kasnije biti od velike koristi kada se nađete u teškim situacijama, jer će vam te osobe biti spremnije pružiti potporu.

 

Naravno, nije svatko u mogućnosti uzeti odmor kada poželi, ali ne mora se raditi o velikom putu, dovoljno je nekoliko dana ili manji izlet da biste osjetili pozitivne  učinke.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.