Stres bez posljedica

 

 

 

 

Stres bez posljedicaNajčešće vezano uz stres čujemo savjete kako trebamo izbjegavati stresne situacije, ipak ponekad ili bolje rečeno  uglavnom je to nemoguće. Između ostalog, možda i ne trebamo pokušavati izbjegavati neke situacije samo zbog toga što su stresne, jer na taj način mijenjamo i svoju osobnost. Bolje bi bilo naučiti nositi se sa stresom i ublažiti njegove posljedice.
 

    Redovito se opuštajte i naučite meditirati

    Odvojite dovoljno vremena za razonodu. Izvan radnog vremena se bavite stvarima koje vas zanimaju.

    Povremeno razbijte ustaljene navike baveći se nečim novim.  

    Napravite redovit raspored spavanja i čvrsto ga se pridržavajte.

    Dosta se odmarajte.

    Vježbajte redovito.

    Izbjegavajte žuriti.  

    Ne preskačite obroke zbog žurbe.

    Pišite o stvarima koje vas muče. Zapitajte se što je najgore što vam se može dogoditi? Je li problem zaista vrijedan zabrinutosti.  

    Izbjegavajte samosažalijevanje.

    Naučite ponovno uspostaviti ravnotežu nakon stresnog događaja.  

    Otvorite se. Stvarajte nova prijateljstva. Trudite se približiti drugim ljudima.

    Kada se nađete u stresnoj situaciji napravite stanku. Ušutite i deset puta duboko udahnite i izdahnite.  

    Ne galamite, bez obzira koliko situacija bila stresna naučite se stišati.

Vezano: Stres


 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.