Etiketa ponašanja na poslu

 

 

 

 

Etiketa ponašanja na poslu

 

Nitko neće osporiti kako ekonomija nije danas ono što je bila prije dvadesetak godina. U recesiji je odnos s poštovanjem prema radnom mjestu postao važniji nego ikad, a istraživanja pokazuju kako je poslovna etiketa, način na koji se ophodite prema suradnicima i šefovima  ključan u zadržavanju radnog mjesta.

-1- Sve je u stavu

Projicirajte pozitivan stav bez obzira što se događalo oko vas. Bez obzira što se trenutno događa u vašem životu ostavite to po strani kada dolazite na posao. Nemojte donositi na posao osobne probleme.

-2- Nema tračanja

Pazite što pričate. Ne trebate postati paranoični, ali morate znati da tračanje može donijeti nepopravljivu štetu, kako drugoj osobi tako i vama. U svakom slučaju, nikome ne ide u korist.

-3- Ispod i iznad

Više nema točno definiranih pozicija, te će se od vas očekivati da obavljate poslove koji su i ispod vaše razine, ali i preuzimate odgovornosti koje su iznad vaše pozicije.

-4- Doprinos

Potrudite se da ne stvarate probleme na poslu. Nemojte tražiti načina da se izvučete od posla i prebacite ga na nekog drugog, nego tražite način kako možete doprinijeti uspjehu poduzeća.

-5- Pokažite da cijenite

Pokažite da cijenite posao i ljude s kojima radite.

-6- Nemojte kasniti

Uvijek dolazite na vrijeme na posao, nemojte kasniti na sastanke, ne odgađajte pozive ni odgovore na e-mail. Pokažite kako znate vrednovati tuđe vrijeme.

-7- Zvučite pametnije od petogodišnjaka

Čitajte kvalitetnu literaturu i slušajte kvalitetne radio stanice, ako već nećete uzeti pravopis i gramatiku i ponavljati gradivo. Iz reality showa s hrpom polupismenih osoba nećete se naučiti kulturno izražavati, a ako vaš govor i pisanje izgledaju kao od petogodišnjaka, nemojte očekivati da ćete dobiti bolju poziciju ili zadržati posao koji je imalo odgovorniji.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.