Kako s bolovima na poslu?!

 

 

 

 

Kako s bolovima na poslu?!

 

Mnogi moraju na posao i kada ih nešto boli. Posebno ako su to manji ili kronični bolovi jer ne možete „za svaku sitnicu“ ostati kod kuće. Dok se za zarazne bolesti preporuča strogo ostanak kod kuće, svakodnevno se suočavamo s bolovima koji nisu dovoljno jaki da bismo zbog njih ostali kod kuće, ali su dovoljno jaki da utječu na naš rad.

Kako se nositi s njima?!

 

- Ne spominjite to  na poslu -

 

Osim ako ne pregovarate s nadređenima o slobodnom danu, zdravstvenim povlasticama, danima bolovanja… Nemojte o svojim bolovima pričati suradnicima, šefu niti bilo kome drugome. Možda će vama biti malo lakše ako o tome pričate, ali vrlo vjerojatno će utjecati negativno na vas.  Netko će misliti da se tako izvlačite od posla, netko da tražite suosjećanje i poseban tretman... Ako se to pojavi češće mislit će da ste stalno bolesni i neodgovorni.

Također, u slučaju da se radi o nečemu što se pojavljuje češće vjerojatno će utjecati i na odgovornosti i obveze koje će vam davati nadređeni, pa čak i na napredovanje.

U svakom slučaju teško da će biti neke prednosti od toga ako svima kažete da vas nešto boli.

To se ne odnosi na to ako se radi o izvanrednoj situaciji, rijetko vas nešto boli ili ukoliko se na vama vidi da nešto nije u redu. Tada je bolje priznati da imate glavobolju i da radite usporeno, nego da misle da ste cijelu noć pili i da ste mamurni došli na posao. Dakle, razlika je ako netko nešto primijeti i pita ili ako vi sami to spominjete. No, pokušajte napraviti sve što možete kako se to na vama ne bi primjećivalo.

 

- Raskomotite se –

 

Kada vas nešto boli lakše će vam biti ako vam je udobno. Odjenite se udobnije nego inače, obujte cipele s nižom potpeticom…

 

- Smanjite bolove –

 

Uzmite nešto protiv bolova, popijte čaj za opuštanje, tabletu protiv bolova, masirajte se prije odlaska na posao, meditirajte… Mnogi ne vole uzimati tablete protiv bolova, ali sigurno imate neki način za smanjenje boli koji djeluje kod vas.

 

-Pazite na sebe-

 

Ako znate što su vaše slabosti pokušajte djelovati preventivno. Naravno, to ne može i neće spriječiti bolove niti bolesti, no može pomoći kod onih kojima ste skloni da ih smanjite. Pravilna prehrana, kretanje, vježbanje, dovoljno sna.. sve to utječe na vaš organizam.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.