Olakšajte povratak na posao

 

 

 

 

Olakšajte povratak na posao

 

Ako ste bili neko vrijeme nezaposleni i tražili posao, vjerojatno kada ste ga napokon pronašli vašoj sreći nije bilo kraja. No, ubrzo se pojave prvi problemi. Uvijek je teško na novom radnom mjestu, a posebno ukoliko ste duže vrijeme bili nezaposleni.

Morate se ponovno vratiti u rutinu, osvježiti svoja znanja i vratiti samopouzdanje.

Što možete napraviti kako biste olakšali povratak na radno mjesto:

- Osvježite svoja znanja i vještine –

Čitajte blogove i portale iz svoje struke, pratite informacije. Ako ne možete redovno kupovati stručne časopise možete se informirati na internetu. Obratite pažnju na to koja se nova znanja naglašavaju, što se sada više traži u vašoj struci.

- Vratite se u rutinu –

Već prije prvog radnog dana počnite s dnevnim ritmom kakav ćete imati kada se zaposlite. Budite se ujutro kao da morate na posao, nemojte ostajati duže u piđami. Ako imate djecu napravite plan gdje će biti, tko će ih čuvati i tko će ih kada voziti gdje bude trebalo.

- Pripremite se na razgovor o pauzi –

Vrlo vjerojatno će vas suradnici pitati zašto niste radili, kako niste uspijevali pronaći posao i slično. Pripremite odgovore koji neće zvučati ogorčeno i depresivno. Ljudi ne vole dane provoditi s takvim osobama te će se odmah distancirati od vas. No, to ne znači da se trebate držati tajnovito ili reći da se to nikoga ne tiče. Pripremite neki prihvatljiv odgovor.

- Gradite društvenu mrežu na poslu od prvog dana –

Nemojte pretjerivati, ali od prvog dana pokušajte se uklopiti što bolje u radnu okolinu.

- Nemojte ponovno raditi iste pogreške –

Razmislite o pogreškama na prošlom poslu, što je dovelo do otkaza, kao i o tome što vam je trebalo da dobijete novi posao. Nemojte iste greške ponavljati ponovno. Ako radite u nestabilnoj gospodarskoj grani i otkaz nije bio vezan uz vas sada kada imate posao možete razmišljati o novim znanjima koje vam trebaju pa čak i o prekvalifikaciji kako sljedeći put ne biste bili u istoj poziciji.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.