7 pogreški na uredskim zabavama

 

 

 

 

7 pogreški na uredskim zabavama

 

Uredske zabave za vrijeme praznika su prilika za ležerno druženje sa kolegama, šefovima, općenito osobama s kojima surađujete, a koje nemate priliku susresti svaki dan. Koliko god je to dobra prilika za širenje i jačanje poznanstava, toliko je i velika mogućnost za urušavanjem poslovnog ugleda.

Ovo su neke od najčešćih pogreški koje se pojavljuju na uredskim zabavama:

- Pijete previše –

Popiti jedno piće je normalno, ali shvatiti to kao zabavu na kojoj možete piti koliko želite i napiti se je drugo. Osim toga uz alkohol idu i nepromišljena djela i riječi.

- Izazovna odjeća –

Ne trebate biti u poslovnom odijelu, ali postoje mnoge haljine koje će odgovarati ovoj prilici. Prekratke haljine, preveliki dekoltei, sve ono što previše privlači pažnju na vaš izgled nije dobro. Izbor odjeće utječe na dojam o vama, a na temelju toga drugi će zaključivati i o vašoj kompetentnosti.

- Izostanak sa zabave bez dobrog razloga –

Vaša tvrtka organizira zabavu kako bi vas nagradila, kako bi zahvalila te kako bi potaknula komunikaciju među zaposlenicima. Čak i ako vam se to ne sviđa uzmite u obzir da se one organiziraju samo jednom godišnje. Mogu se navesti brojni razlozi zašto netko ne želi doći na uredsku zabavu, ali rijetki su opravdani. Osim ako stvarno imate dobar razlog pojavite se na zabavi.

- Koketirate sa suradnicima ili poslovnim partnerima –

Flert, posebno pomiješan s alkoholom, ubraja se među nepoželjne događaje na ovakvim zabavama. Takav događaj će vas pratiti još danima, ako ne i godinama, te ćete teško popraviti neugodnu situaciju.

- Dovedete nepozvane goste na zabavu –

Djeca, rođaci, prijatelji, pa čak i supruga, ukoliko nije navedeno da je pozvana. Možda su vama vaša djeca draga i slatka, ali nikako ih nije primjereno dovesti na uredsku zabavu. Na uredskim zabavama nije mjesto za obiteljsko druženje, nego poslovno. Što se tiče supružnika, pravila nisu uvijek ista i najčešće ovise o poduzeću.

- Zabava nije mjesto za prigovore -

Nemojte neformalno druženje shvatiti kao situaciju da „svima kažete što ih ide“. Isto tako nemojte se žaliti suradnicima na druge, ogovarati šefa, niti bilo što takvo. Zabava bi trebala služiti zbližavanju i boljem upoznavanju. Svu negativnost ostavite kod kuće.

- Ne trebate biti posljednji koji će otići sa zabave –

Budite umjereni, bez obzira koliko vam bilo zabavno, ne trebate ostati posljednji. Samim tim smanjujete mogućnost da popijete piće više i napravite i neki drugi gaf. Ostanite nekoliko sati, razgovarajte sa svima po malo, ali nemojte se uvući u temu bez početka i kraja.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.