U kojem se smjeru usavršavati?!

 

 

 

 

U kojem se smjeru usavršavati?!

 

Moderne žene imaju puno obveza koje svakodnevno moraju stići: posao, obitelj, hobby, prijatelji… Ima li tu mjesta za dodatno usavršavanje i obrazovanje?!

U Americi je 2008/09. školske godine po prvi puta više žena postalo doktor znanosti nego muškaraca. Isto je i s znanstvenim magisterijima.

Jeste li i vi među onim ženama koje se žele dodatno obrazovati, no, niste sigurni u kojem smjeru i kako to uskladiti s ostalim obvezama?

- Ako želite bolje plaćen posao –

Ako želite bolje plaćeni posao morate se dodatno usavršavati. Ako imate sklonost managementu, računovodstvu ili financijama možete se usavršavati prema nekom zanimanju poput management analitičara koje je bilo jedno od top plaćenih radnih mjesta za žene.

- Ako želite stabilnu karijeru –

Ako želite posao koji neće imati samo dobru plaću sada, nego i u budućnosti, više će vas zanimati stabilnost i perspektivnost nego plaća. Prema novijim istraživanjima briga o zdravlju, i sve što se veže uz to, su jedno od područja kojima se predviđa najstabilniji rast. Stoga je to područje u kojem se možete usavršavati ako želite stabilnost i relativno sigurno radno mjesto.

- Ako želite proširiti svoje horizonte, a nemate vremena –

Ako imate puno radno vrijeme i sve druge obveze, a želite se usavršavati, kako to stići? Pronađite škole koje nude usavršavanje popodne, u skraćenom vremenu ili vikendom. Čak i fakulteti imaju programe koji su prilagođeni zaposlenim osobama. Danas se sve više nudi i e-obrazovanje, što je također dobar način jer ga možete prilagoditi svome slobodnom vremenu.

- Ako želite proširiti svoje znanje –

Ako imate nekoliko godina iskustva i želite napredovati dobar izbor je MBA. Mnoge poslovne škole nude programe s predavanjima prilagođenim zaposlenim osobama kao i online usavršavanje. To je posebno dobra opcija za one koji nisu ekonomske struke.

- Ako niste završili fakultet –

Ako ste upisali fakultet, ali ga nikada niste završili, provjerite kakva je sada situacija s onim što ste položili. Možete li se prebaciti na drugi smjer, niži stupanj i da li vrijede još uvijek položeni ispiti.

Ukoliko mislite da za bilo kakvo dodatno duže obrazovanje nemate dovoljno vremena možete se odlučiti za kratke opće seminare i tečajeve, od onih stranih jezika, do raznih stručnih kongresa, te usko usmjerenih seminara.

 

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.