Što ne biste nikada trebali reći šefu?

 

 

 

 

Što ne biste nikada trebali reći šefu?

 

U svojoj karijeri sigurno ste došli ili ćete doći u situaciju kada vas nervira šef i kada biste najradije bili „sam svoj gazda“. No, realno gledano, sada to niste i tako se ponašajte.

Ovo su samo neke od stvari koje nikada ne biste trebali reći svome šefu:

- Nemoguće, to jednostavno ne može biti napravljeno! –

Ova rečenica sugerira nedostatak truda, kao i ravnodušnost. Uz to djelujete kao da gledate samo kratkoročno. Ako vam je to šef predložio/naredio onda on misli da je to moguće.

-Ovo je najbolje što sam mogla napraviti –

Samo po sebi je jasno, rekli ste da ne možete bolje od nečega što nije dobro.

-To nije moj problem –

Bez obzira o čemu se radilo, netko, vjerojatno vaš šef, vam to govori zato što misli da se to tiče i vas. Ovakvim odgovorom pokazujete da vas nije briga i da ne želite pomoći.

-To nije u opisu mog posla –

Osim ako se ne radi o nekim nemoralnim/neposlovnim/nepoštenim stvarima, ovaj odgovor nije dobar. Rijetko tko ima detaljan opis poslova i zna što sve treba raditi. Ako vaš šef kaže da nešto napravite, on želi da vi to napravite, dakle ili želi da radite izvan svoje domene ili misli da je to vaš posao. Kako god bilo, vi možete razmisliti želite li to raditi ili smislite neki puno bolji dogovor od ovoga.

- To nema veze s mozgom –

Ako je netko predložio i direktor prihvatio, ili je to njegov prijedlog tko ste vi da kažete da je to totalno glup prijedlog. Možete predložiti neke izmjene, neka poboljšanja ili drugačiji plan.

- Sinoć sam se tako napila/o –

Možda je vaš direktor mlad, možda voli zabave, ali to nije rečenica koju možete koristiti na poslu. Ona govori o vama kao o neozbiljnoj i neodgovornoj osobi. Zašto da o sebi tako pričate.

- Nisam ja dovoljno plaćena da bi to radila –

Uglavnom kada to netko kaže, nije u pravu. Vjerojatno ste baš za to plaćeni. Iako vi to ne biste htjeli. Vjerojatno ćete dobiti odgovor da svoj potencijal iskoristite negdje drugo. A ako to želite, možete pristojno dati otkaz i pronaći novi posao. To je rečenica koju možete koristiti samo kada je ljudima stalo, odnosno u razgovoru s majkom ili prijateljima.

- Duboki uzdah –

Dobro, to nije rečenica niti izjava, ali govori više od puno riječi. On označava pasivnu agresiju i nitko ga ne voli. Vjerojatno niti vi kada vam to naprave prijateljice. 


 

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.