Kako s teškim kolegama?

 

 

 

 

Kako s teškim kolegama?

 

Ljudi demonstriraju svoj negativan stav na mnogo različitih načina, ali ipak postoje neke opće strategije prevladavanja nesuglasica.

 1 – Prepoznajte njihovo ponašanje i priznajte da problem postoji.

Nemojte ignorirati da nečije ponašanje utječe na vas, vaš rad, odnos s klijentima, šefom ili drugim kolegama.

 2 – Istražite ono što se krije iza negativnog ponašanja.

Negativnost može imati različite uzroke poput osobnih problema, stresa povezanog s poslom, šefom, nesigurnošću, nedostatkom lojalnosti ili prilika za napredovanje. Kada shvatite zbog čega je netko negativan, lakše ćete otkloniti takvo ponašanje.

 3 – Pomognite toj osobi da preuzme odgovornost.

Iako takva osoba možda ima svako pravo osjećati se tako kako se osjeća, to joj ne daje pravo ponašati se kako god želi. Kao dio tima, kolega ili šef morate ga upozoriti na njegovo ponašanje. Pripazite samo da to napravite što suptilnije i sa što više privatnosti. Nemojte demonstrativno pred svima izražavati svoju zabrinutost ili izricati upozorenja.

 4 – Zamijenite svoje neprikladne reakcije.

Iako smo već rekli kako je posao negativne osobe da promijeni svoj stav, morati i vi promijeniti način na koji reagirate. Vjerojatno vaš kolega ima mnoge kvalitete i pozitivne osobine pa se usredotočite na njih.


 5- Inicirajte pozitivno ponašanje drugih kolega.

Budite uzor svojim ponašanjem. Negativno ponašanje možete spriječiti ako zasijete sjeme pozitivnosti.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.