Uredska prijateljstva – gdje povući granicu

 

 

 

 

Uredska prijateljstva – gdje povući granicu

 

Nevažno koliko voljeli svoj posao, ukoliko se ne slažete s kolegama, bit ćete nezadovoljni. Prirodno je da želite biti u dobrim odnosima sa svojim radnim kolegama i sprijateljiti se s njima, ali pitanje je kako će se vaše prijateljstvo odraziti na održavanje profesionalizma na radnom mjestu.

Ovo su tri uobičajena scenarija:Zajedno odlazite u teretanu


Gdje ćete pronaći bolje društvo za teretanu, nego u kolegi koji ima jednak radni raspored vama. Ali prije nego što se upišete zajedno razmislite hoće li ovo utjecati na vašu uredsku dinamiku.  Kako će vaš šef i ostale kolege reagirati na vaše zbližavanje? Dobra ideja bi bila pozvati i ostale kolege kako se ne bi osjećali isključenima. Možda biste radije išli sami, ali ovako pružate priliku u drugima da vam se pridruže.Odlazak na piće nakon posla


Druženje nakon posla odličan je način da se zbližite s kolegama i očvrsnete veze. Ali ako se povremeni odlazak na piće nakon posla pretvori u redoviti, možda uvijek nećete moći pronaći vremena za to, a bojite se da će vam promaći neke važne informacije koje se u pravilu dijele među kolegama nakon radnog vremena.

„Prijateljstva mogu koristiti vašoj karijeri. Prijatelji vam mogu pomoći pronaći posao, informirati vas o novim pozicijama, ili vam dovesti nove klijente, ali ne smijete dopustiti da vam prisutnost alkohola u krvi naruši profesionalizam“, ističe Dr. Jan Yager, autor knjige Friendshifts.  Bez obzira što niste na radnom mjestu u komunikaciji s kolegama morate znati postaviti granice.

Nemojte dopustiti da vam piće poslije posla postane obveza. Svako malo napravite neki alternativni plan i nemojte popustiti nagovorima da ostanete na piću, a s vremena na vrijeme popijte jedno piće s kolegama, a zatim otiđite prije drugog. Na taj način ćete pokazati da ste druželjubivi, a nitko od vas neće očekivati da ste uvijek raspoloženi za piće.Druženje s kolegama vikendom


Ako se s kolegama družite preko vikenda prekoračili ste granicu kolega/prijatelj. Iako se ovo može činiti idealnom situacijom, pokušajte izbjegavati razgovore o poslu u slobodno vrijeme. Bavite se drugim stvarima, a ne samo poslom. Otiđite na koncert ili kino, na taj način ćete neusiljeno dobiti nove teme za razgovor.

Vikendi uvijek prezentiraju drugu stranu nečije ličnosti i ljudi vole poslovnu politiku, uredske tračeve i poslove ostaviti iza sebe.

 

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.