Karijera

Karijera

 

Kako identificirati poslovne vještine

 

 

Kako identificirati poslovne vještine

 

 

 

 

 

 

Odlučili ste baciti se u potragu za novim poslom.  Imate jasan plan i znat što tražite. Međutim kada se radi o zamolbi za posao čini vam se kao da ste došli pred zid. Znate popuniti osobne podatke, obrazovanje i radno iskustvo, međutim niste sigurni koje vještine imate i ne znate kako ih definirati. Evo male pomoći.

Prisjetite se koje ste vještine upotrebljavali do sada

Kada se prijavljujete za novi posao, možete pomisliti kako se samo zadnje radno mjesto na kojem ste bili računa. Međutim, da bi ste otkrili točno što vam leži trebate se prisjetiti svih radnih iskustava. Možda se iznenadite koliko različitih dužnosti ste imali na naizgled sličnim poslovima.

Prepoznajte svaku vještinu koju imate

Važno je da ne razmišljate samo o sposobnostima vezanim uz posao, nego i onima koje vam pomažu općenito u životu. Na taj način ćete moći identificirati širi spektar vještina. Nakon toga izaberite one koje su usko povezane s radnim mjestom na koje se prijavljujete.

Razmislite o atributima koji vas krase

Jednom kada ste identificirali vještine i sposobnosti, razmislite koji osobne atribute imate, a mogu biti važni za posao. Možda ste osjetljivi i imate dobru moć zapažanja, a ovoje pridonosi kreativnosti i komunikativnosti. Dajte potencijalnom poslodavcu do znanja da ste kreativni i samopouzdan komunikator.

Budite u trendu s branšom

Dobro je pratiti koje se vještine traže u određenoj branši. Započnite istraživati i informirajte se ukoliko mislite da malo zaostajete za trendovima.

Determinirajte što vas čini jedinstvenim

Isplati se ukazati na razliku između vas i ostalih kandidata, te istaknuti sposobnosti za koje smatrate da ih rijetke osobe imaju. To vam neće pomoći samo dobiti posao, nego će povećati i samopouzdanje, jer ćete znati svoju vrijednost.


 

 

Oglas

 

 

Oglas