Pravila kod traženja posla koja smijete prekršiti

 

 

 

 

Pravila kod traženja posla koja smijete prekršiti

 

Jedino pravilo kod pisanja životopisa od kojeg nikako ne smijete odstupiti je gramatički i pravopisno korektan životopis.

Ostala su pravila nešto fleksibilnija i mogu se učiniti iznimke:

Pravilo br. 1.  – Životopis napišite na jednoj stranici –

Iznimka: Ako tražite posao, a imate visoko obrazovanje, usavršavanje i više od pet godina radnog iskustva, tada vam jedna stranica možda jednostavno neće biti dovoljna.

Pravilo br. 2. – Izbjegavajte slanje životopisa u fancy formatu –

Iznimka: Ako se prijavljujete na natječaj za kreativno radno mjesto, poput dizajnera i sl. tada je uredu poslati životopis jedinstvenog dizajna i formata.

Pravilo br. 3.   – Nemojte se prijavljivati za posao za koji nemate traženo iskustvo –

Iznimka: Poslodavci se vrlo često povode za intuicijom kada zapošljavaju novog radnika, pa ako mislite kako imate osobnost kojom ćete se istaknuti tada pošaljite zamolbu u svakom slučaju.

Pravilo br. 4. – Pripremite govor o sebi i svojim kvalitetama –

Iznimka: Kada vam poslodavac kaže: „Recite nešto o sebi“, tada odgovor prilagodite situaciji i poziciji za koju se natječete. To je mnogo bolje nego ponoviti ono što ste pripremili ili što piše u životopisu.

Pravilo br. 5. – Nikad nemojte reći ništa negativno o bivšem poslodavcu –

Iznimka: Ako su negativni detalji činjenično stanje i objektivno točni tada ih možete iznijeti, npr. ako ste napustiti posao u vrlo kratkom roku jer je bivši šef ulazio u vašu privatnost i sl.
 

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.