Koliko ostati na istom poslu?

 

 

 

 

Koliko ostati na istom poslu?

 

Mladi profesionalci imaju reputaciju osoba koje stalno mijenjaju posao. Međutim koliko poslova je previše?! I u kojoj mjeri konstantna želja za novim izazovima onemogućava vas da ostanete na pravom kursu i napredujete?!

Prema anketama, dvije godine, smatra se normalnim razdobljem nakon kojeg se očekuje da ćete promijeniti posao u prve dvije ili tri pozicije. S tim da poslodavci još uvijek očekuju vjernost tri do pet godina. To naravno vodi do jaza između očekivanja.

Pretpostavimo da ste kvalificirani za svoj posao, tada imate mnogo izbora pri traženju novog zaposlenja. Međutim, bolje je dobiti nekoliko ponuda od kompanija koje su više usmjerene prema onome što želite raditi nego više ponuda širom tržišta bez točne određenosti.

Važno je da ne kažete mnogim potencijalnim poslodavcima da ne želite raditi za njih, jer će to isključiti eventualnu buduću suradnju. Zbog toga se javljajte samo na natječaje koji su usko vezani uz ono što želite raditi jer tako ćete izbjeći da nakon što ste izabrani kažete kako ne želite raditi za njih, ili nakon mjesec dana shvatite, ono što ste već unaprijed znali, da taj posao nije za vas.

Jasno, različiti tipovi zaposlenje u različitim područjima svake godine kroz deset godina novom poslodavcu će izgledati sumnjivo. Zbog toga je idealno tri do četiri posla promijeniti kroz to razdoblje.

Na taj način ostavljate dojam osobe koja je radila različite poslove i stekla različito iskustvo, te imate što konkretno ponuditi kompaniji.

Nemojte prihvatiti neku ponudi samo zbog toga što vam je netko rekao da vam odgovara, a na intervjuu za posao budite iskreni o motivima. Na taj način ćete i sebe i poslodavca poštedjeti neugodnih iznenađenja.

Također, nemojte ni prebrzo odustajati od nekog posla. Ako smatrate da su vam uvjeti u nekom poduzeću dobri, ali vam nedostaje izazova prije davanja otkaza razmislite o kretanju unutar kompanije na drugo radno mjesto. Ponekad zaposlenici nisu ni svjesni koliko im samo mali pomak, s jednog radnog stola na drugi, može donijeti izazova.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.