Budite sretni na poslu

 

 

 

 

Budite sretni na poslu

Ovu su neki od faktora koji će vam pomoći da budete sretni na poslu i zadovoljni svojim radnim mjestom.

1 – Odlučite biti sretni

Sreća je u većini slučajeva samo stvar izbora. Možda se mnogi neće složiti s tim, ali je istina. Možete odlučiti biti sretni na poslu. Razmišljate o svome poslu na pozitivan način. Izdvojite one aspekte koje volite i izbjegavajte razmišljati o negativnim stvarima. Družite se s kolegama koji vam se sviđaju i neka vam ne bude neugodno izbjegavati one koji vam kvare raspoloženje.

2 – Svaki dan učinite nešto što volite

Nevažno sviđa li vam se trenutni posao ili ne sigurno možete pronaći nešto što volite. Radite to svaki dan. Možda se radi o kavi s kolegom ili ručku u obližnjem restoranu. Ali takve stvari nisu „kradljivci“ radnog vremena, nego motivatori, ono što će vam dolaske na posao učiniti privlačnima.

3 – Preuzmite odgovornost za svoj profesionalni razvoj

Razmislite koji su vaši interesi i vještine. Što želite postići? Raspitajte se za seminare i mogućnosti napredovanja.

4 – Saznajte što se događa u vašem uredu

Ljudi se svakodnevno žale kako ne dobivaju dovoljno informacija o tome što se događa u njihovom poduzeću, o projektima ili kolegama. Pasivno čekanje neće donijeti ništa, jer znanje nikad ne dolazi samo od sebe. Morate se potruditi nešto saznati. Razvijte svoju informacijsku mrežu i održavajte je protočnom.

5 – Redovito zahtijevajte povratne informacije

Dosta šefova nikad ne daje povratne informacije svojim zaposlenicima, zbog toga želite li znati koliko je on zadovoljan morat ćete ga pitati. Razgovarajte i s klijentima, kupcima i kolegama. Saslušajte njihovo mišljenje i otvoreno prihvatite kritike.

6 – Dajte samo ona obećanja koja možete održati

Jedan od najčešćih uzročnika stresa i nezadovoljstva radnim mjestom je osjećaj neuspješnosti. Dosta zaposlenika većinu vremena provodi smišljajući izlike zbog čega nisu nešto obavili na vrijeme ili brinući se o posljedicama. Kreirajte sustav organizacije koji će vam omogućiti da na sebe preuzimate samo onoliko obveza koliko ih možete podnijeti i uspješno obaviti.

7 – Izbjegavajte negativnost

Izbjegavajte negativne razgovore, tračeve i nezadovoljne osobe. Nevažno koliko vi bili pozitivni, negativne osobe će imati utjecaj na vašu psihu.

8 – Vježbajte profesionalnu hrabrost

Ako ste poput većine osobe, vjerojatno izbjegavate konflikte. A razlog zbog kojeg je to tako je jednostavan. Mislite kako je sukob strašan, štetan i opasan, što nije istina. Konflikti mogu biti vrlo produktivni ako se pravilno izvode.

9 – Sprijateljite se

Osobe koje imaju prave prijatelje na poslu često su vrlo sretne i najzadovoljnije radnim mjestom. Zbog toga biste trebali odvojiti dovoljno vremena za upoznavanje s kolegama.

10 – Ako sve propadne uvijek postoji www.moj-posao.net  i www.posao.hr   

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.