Karijera

Karijera

 

Čestitke

 

 

Čestitke

 

 

 

 

 

Vjerojatno se svake godine iznova pitate da li slati blagdanske čestitke ili ne?! Ako se odlučite slati ih, onda tome posvetite malo pažnje. Nemojte sve raditi u zadnji tren!

Čestitke bi trebale poboljšati vaše poslovne odnose, privući nove kupce, podsjetiti stare kupce ili partnere da postojite, ali i pokazati poštovanje prema njima. To je način da im se zahvalite na svemu do sada i pokažete da vam je drago poslovati s njima.

Prvo i najvažnije je kupite dobre i kvalitetne čestitke. Tako ćete pokazati onima kojima ih šaljete da ih cijenite. Loše čestitke bi se mogle shvatiti kao znak da vam ne ide dobro ili da oni nisu vrijedni vaše pažnje i ulaganja.

Provjerite popis kome sve šaljete čestitke. Ispravite eventualne greške u nazivima, imenima, ako je netko promijenio adresu ažurirajte je, kao i kontakt osobu kojoj šaljete.  Dodajte nove poslovne partnere koje ste stekli tijekom ove godine, a izbacite one koji više ne trebaju biti na tom popisu.

Potpišite ih osobno! Čak iako na čestitkama već sve piše, uključujući i ime firme kao i vaše ime, vi se još osobno potpišite. Čak i najelegantnije čestitke bi trebale imati ručni potpis i eventualno kratku poruku. Ako je više osoba navedeno kao pošiljatelj, sve bi se osobno trebale potpisati bar prezimenom.

Iako se sve češće koristi kompjutor i pisači, adresa na omotnicama bi se trebala pisati također ručno. Tiskane adrese djeluju neosobno, i kao da se radi o grupnoj pošti, automatskom slanju, a ne o osobnoj čestitci za blagdane. No ne treba biti previše osobna, te uvijek navedite i titulu osobe kojoj se obraćate.

Ne slave svi Božić, stoga je bolje izabrati čestitke na kojima nema religioznih poruka. Usredotočite se radije na želje za uspješnu novu poslovnu godinu i slično.

Bez obzira kolike ste dobri s osobom kojoj se obraćate uzmite u obzir da bi i drugi u uredu mogli vidjeti tu čestitku te se suzdržite od osobnih komentara.

Pošaljite čestitke na vrijeme! Nije svejedno da li su čestitke stigle 20.12. ili početkom prvog mjeseca.

 

Oglas

 

 

Oglas