Čestitke

 

 

 

 

Čestitke

Vjerojatno se svake godine iznova pitate da li slati blagdanske čestitke ili ne?! Ako se odlučite slati ih, onda tome posvetite malo pažnje. Nemojte sve raditi u zadnji tren!

Čestitke bi trebale poboljšati vaše poslovne odnose, privući nove kupce, podsjetiti stare kupce ili partnere da postojite, ali i pokazati poštovanje prema njima. To je način da im se zahvalite na svemu do sada i pokažete da vam je drago poslovati s njima.

Prvo i najvažnije je kupite dobre i kvalitetne čestitke. Tako ćete pokazati onima kojima ih šaljete da ih cijenite. Loše čestitke bi se mogle shvatiti kao znak da vam ne ide dobro ili da oni nisu vrijedni vaše pažnje i ulaganja.

Provjerite popis kome sve šaljete čestitke. Ispravite eventualne greške u nazivima, imenima, ako je netko promijenio adresu ažurirajte je, kao i kontakt osobu kojoj šaljete.  Dodajte nove poslovne partnere koje ste stekli tijekom ove godine, a izbacite one koji više ne trebaju biti na tom popisu.

Potpišite ih osobno! Čak iako na čestitkama već sve piše, uključujući i ime firme kao i vaše ime, vi se još osobno potpišite. Čak i najelegantnije čestitke bi trebale imati ručni potpis i eventualno kratku poruku. Ako je više osoba navedeno kao pošiljatelj, sve bi se osobno trebale potpisati bar prezimenom.

Iako se sve češće koristi kompjutor i pisači, adresa na omotnicama bi se trebala pisati također ručno. Tiskane adrese djeluju neosobno, i kao da se radi o grupnoj pošti, automatskom slanju, a ne o osobnoj čestitci za blagdane. No ne treba biti previše osobna, te uvijek navedite i titulu osobe kojoj se obraćate.

Ne slave svi Božić, stoga je bolje izabrati čestitke na kojima nema religioznih poruka. Usredotočite se radije na želje za uspješnu novu poslovnu godinu i slično.

Bez obzira kolike ste dobri s osobom kojoj se obraćate uzmite u obzir da bi i drugi u uredu mogli vidjeti tu čestitku te se suzdržite od osobnih komentara.

Pošaljite čestitke na vrijeme! Nije svejedno da li su čestitke stigle 20.12. ili početkom prvog mjeseca.

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.