COVERmagazin.com

Sonoma dijeta

 

 

Sonoma dijeta


Sonoma dijeta

Nosi ime regije u Kaliforniji – Sonoma, koja je poznata po hrani odličnog okusa, dozreloj na kalifornijskom suncu.

Dijeta se temelji na kalifornijskoj prehrani koja je inačica mediteranskoj koja se temelji na povrću, voću, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima i sjemenkama, maslinovom ulju, nemasnomu mesu, ribi i vinu

 

Sonoma dijeta 1. FAZA


Traje prvih 10 dana dijete. Tijekom ovog razdoblja osoba se treba riješiti loše navike jedenja kalorične hrane. Dopušteno je jesti povrće, morske plodove, nemasno meso, maslinovo ulje, a ograničeno se smije jesti mliječne proizvode, neke žitarice, orašaste plodove, kavu, čaj. Začine je dopušteno neograničeno koristiti.


Prva je faza najekstremniji jer se jede niskokalorična hrana. Budući da se 10 dana ne jede voće, preporučuje se uzeti dodatnu količina vitamina. U 1. fazi izgubi se između 1 i 2,5 kg.

 

Sonoma dijeta 2. FAZA


Ovo je najvažnija faza dijete koja traje do postizanja željene tjelesne mase. Gubitak tjelesne težine sporiji je nego kod prve faze, ali je kontinuiraniji, te time sigurniji da se izgubljeni kilogrami neće vratiti.


Tijekom tjedan dana može se smršavjeti do jednoga kilograma, čime se, ako se dijeta uredno provodi, postižu dugoročniji i postojaniji rezultati.
Jede se kao i u 1. fazi , no uz dodatak voća. Također je dopušteno popiti malo vina, komadić crne čokolade, med te slatkiše bez šećera.


Sonoma dijeta 3. FAZA


Treća faza je faza održavanja, a počinje nakon postizanja željene tjelesne težine. Tijekom ove faze usvajaju se navike zdravog načina prehrane, jede se mnogo voća i povrća, a povremeno su dopušteni i "mali grijesi" u obliku snackova i deserata.

 

Posebna važnost pridaje se kombiniranju pojedine hrane s kvalitetnim vinima. Zbog povoljnog učinka vina na zdravlje kardiovaskularnog sustava, autorica smatra da vino treba svakodnevno konzumirati u umjerenim količinama.

 

ANTICELULITNA DIJETA

Zdrava dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Atkinsova dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Brza dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Mesna dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Perriconeova dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Sonoma dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Mjesečeva dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

UN dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Anticelulitna dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Limunova dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Zelena dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Dijeta negativnih kalorija

ANTICELULITNA DIJETA

Dijeta od 1000 kalorija

ANTICELULITNA DIJETA

South beach dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Medicinska dijeta

ANTICELULITNA DIJETA

Trodnevna dijeta

   

NAPOMENA Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za ljudski organizam. Nije preporučljivo korištenje niti jedne vrste dijeta bez prethodne konzultacije s liječnikom. Dijete prenosimo s najboljom namjerom te nismo odgovorni za neuspjeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao niti za druge posljedice koje njena primjena može izazvati pa provođenje ove dijete preuzimate na vlastitu odgovornost.

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.