COVERmagazin.com

BOŽIĆ

 

 

Kako imati sretan Božić - realna očekivanja

Da biste imali sretan Božić najvažnije je postaviti realna božićna očekivanja. Ukoliko iz godine u godinu očekujete savršenstvo, morate znati da ćete se godinu za godinom razočarati i imati nervozan, a ne sretan Božić.

 

 

Kako će izgledati vaš Božić:

 

Božić Božićno drvce:

Očekujete drvce kao iz hodnika trgovačkog centra ili s reklame, međutim, vašem će grane ići više u jednu stranu, imat će nekoliko rupa, a nakit nećete ni približno lijepo dekorirati.

 

Božić Božićne lampice:

Očekujete lampice kao one s trgova ili Coca-Cola reklame. Realnije bi bilo očekivati kako će one u sredini pregorjeti, nakon što ste uložili veliki trud da sve stavite na pravo mjesto, te ćete imati veliku rupu, a jedan član obitelji će dva dana provesti kontrolirajući 400 lampica jednu po jednu da bi provjerio koja točno ne radi.

 

Božić Božićna kupovina:

Kupovina poklona pretvorit će se u traganje za pravim poklonom od trgovine do trgovine, susrete s neljubaznim prodavačicama i drugim kupcima, čekanje u ogromnim redovima, a bar jedna stvar koju ste kupili kada je donesete doma bit će slomljena ili neispravna.

 

Božić Pokloni:

Očekujete kako će otvaranje poklona biti posebni trenutak u kojem će svi uživati, ali realnije su rasprave kada treba otvoriti poklone, djecu koja prekopavaju ormare kako bi pronašli svoj poklon, te bar jednog člana koji će poklone podijeliti par dana prije i pokvariti efekt iznenađenja.

 

Božić Snijeg:

Sanjate o bijelom Božiću. Realnost je, ili neće biti snijega ili će snijeg zatrpati ceste i pokvariti vam planove ili će se upravo okopniti i hodat ćete po blatu.

 

Božić Hrana:

Hrana može biti savršena, ali samo ako ste gost. Ako ste domaćin očekujte mnogo improvizacija kako bi ono što servirate na stol bilo jestivo.

 

 

Božićni simboli

Ovih dvanaest simbola obično se povezuje s Božićem jer se njihovo značenje povlači iz Biblije:


Anđeli
Zvona
Lampice i svijeće
Božićno drvce
Imela
Bomboni i slatkiši (jabuke)
Pahuljice
Zvijezde (zvijezda repatica)
Pokloni
Vijenci
Jaslice

Ukrasi

 

Kuhanje za Božić


Božić Pripremite sve unaprijed. Napravite popis što ćete kuhati, koje vam namirnice trebaju i sve što možete skuhajte i kupite unaprijed.

 

Božić Nemojte se svađati. Jedna božićna svađa će neutralizirati sve ono oko čega ste se trudili da vam Božić bude lijep.

 

Božić Pripremite i jednostavne namirnice koje ćete poslužiti u slučaju ekstra gostiju. Pršut i sir nadoknadit će manjak glavnog jela.

 

Božić Ne mora sve biti savršeno i ne morate sve sami raditi. Svatko zna sjeckati povrće za francusku salatu, a oduzima puno vremena.

 

Božić Zaboravite na dijete. Božić nije doba godine kada trebate misliti o svojim kilogramima. O liniji ćete razmišljati nakon Božića.

 

Božić Jedna vrsta jela je sasvim dovoljno. Preveliki zalogaji vode do frustracija. Ne trebate imati 10 vrsta kolača. Jedan je sasvim dovoljan.

 

Božić Morate znati kako neće sve ići po planu. Zapravo većina stvari neće ići po planu. Budite spremni prilagoditi se novonastalim okolnostima.

 

 

Kako imati Božić pun značenje

Učinite Božić jednostavnim i punim značenja

Božić je prekrasno doba godine. Čini se kakao su svi dobrodušniji, više se smiješe i raspoloženiji su. Ali nekim se ljudima može učiniti kako je to samo varka marketinških reklama, te kako je u stvarnosti Božić razdoblje u kojem najviše trošimo i sljedećih pola godine otplaćujemo božićne rate.

Kako ne biste i ove godine bankrotirali, a imali kvalitetniji i ljepši Božić nego ikada trebate pronaći ono najvažnije u Božiću.

 

Evo kako Božić učiniti jednostavnim i punim značenja:

Božić Istražite što točno slavimo na Božič i koja je bit slavlja.

Božić Iskoristite godišnji odmor kako biste se družili s ljudima do kojih vam je stalo. Ojačajte veze, smijte se, razgovarajte...

Božić Dajte kreativne darove od srca, a ne najskuplje.

Božić Donesite obiteljsku odluku kako ćete dio novaca koji trošite na poklone zajednički donirati onima kojima je potrebniji. Neka to bude zajednička obiteljska odluka.

Božić Uključite se u volontiranje. Pitajte u javnim kuhinjama treba li im pomoć.

Božić Darujte košaru s namirnicama beskućnicima u blizini.

Božić Razgovarajte s drugima zbog čega oni vole božićne blagdane. Ako s nekim drugim razgovarate o pravom značenju Božića, tada će pravo značenje postati jasnije i vama.

Božić Kao dio slavlja odite u crkvu ili drugo pobožno mjesto.

Božić Potražite inspiraciju u božićnim filmovima.

Božić Napravite ekstra kolača pa ih podijelite susjedima, obitelji i prijateljima.

Božić Čitajte božićne priče. Čitajte dijelove iz Biblije koji govore o Božiću.

Božić Pokušajte saznati više o simbolima Božića. Zbog čega ukrašavamo bor, što predstavljaju lampice, zbog čega se na Božić daruje.

Božić Postavite improvizirani štand s toplom čokoladom i kolačima u blizini mjesta gdje se okupljaju siromašni i počastite ih.

Božić Posjetite bake i djedove, te ih pitajte o proslavi Božića kada su oni bili djeca.

Božić Postavite lampice na balkon. Svjetla će vam pomoći da vas više ponese Božićna atmosfera.

Božić Zovite Božić pravim imenom. Nemojte upotrebljavati riječi koje Božiću daju negativno značenje kao što su šoping groznica, crni petak...

Božić Neka vam božićna hrana bude jednostavna i lagana za pripremu. Božić izgubi svoje značenje ako se iscrpite.

Božić Budite veseli cijelo došašće. Neki ljudi iz neznanja miješaju korizmu i došašće. Korizma je vrijeme odricanja, a došašće vrijeme veselog iščekivanja.

Božić Usporite. Nemojte se vrtjeti u krug. Od nekih aktivnosti ćete morati odustati kako biste oslobodili prostora za neke druge.

Božić Organizirajte se i pojednostavnite. Napravite popis onoga što želite. Izbacite ono što mislite da nećete stići, kako biste uspjeli ono što vam je bitno.

Božić Nemojte robovati običajima. Uključite cijelu obitelj u sve što radite. Ukoliko to ne možete, pridružite im se u onome što oni rade. Nemojte vi mahnito čistiti i kuhati dok ostatak obitelji se zabavlja gledajući božićne filmove.

Božić Postite na Badnjak. Dan prije blagdana nikad nemojte posluživati meso.

Božić Nemojte kolutati očima. Svatko slavi na svoj način, pa čak i ako se s nekim ne slažete ili mislite da pretjeruje dopustite mu da uživa u vlastitoj ideji proslave Božića.

Božić Budite uljudni prema svima. Prema prodavačima, na parkingu, neznancima, ali najviše prema svojoj obitelji. Nikakvi pokloni ne mogu nadoknaditi nervozu.

Božić Istražit eko opcije dekoriranja bora. Izbjegavajte plastične ukrase i tražite one drvene. Plastični borovi su eko isplativiji ako ih namjeravate koristiti više od 15 godine. Prirodna drvca su bolja opcija čak i ako ćete ih baciti nakon Božića. Prirodnim drvcima podupirete malo poduzetništvo uzgajanja borova, stvarate manje plastike, razbacujete manje energije, a da ne govorimo o nezamjenjivom mirisu prirodnog bora.

Božić Izbjegavajte gužvu. Ništa ne može uništiti božićni ugođaj kao čekanje na blagajnama i prometni kaos.

Božić Odvojite pola sata dnevno samo za sebe. Božić je vrijeme druženja, ali morate se malo družiti i sami sa sobom.

Božić Budite pažljivi. Budite vi oni koji će prvi od srca poželjeti čestit Božić svima koje sretnete.

Božić Postavite neke nove tradicije sa svojom obitelji. Npr. obiteljsko klizanje, zajedničko ukrašavanje božičinog bora, pravljenje božićnih jaslica...

Božić Dajte poklone svima oko sebe. Budite ljubazniji, iskreniji, odaniji prijateljima i obitelji, pokažite više suosjećanja, hrabrosti i ljubavi.

 

VEZANE TEME

 

Božić
Božićni pokloni

Božić

Riješite test i saznajte kako do sretnijeg Božića

Božić

Realna božićna očekivanja

Božić  

Sami ste za Božić?

Božić

Hoće li vaši ljubimci imati sretne blagdane?

Božić

Feng Shui savjeti za Božić

Božić

Savjeti za ukrašavanje božićnog bora

Božić

Božićna dekoracija u snježnom stilu

Božić

Vratite se u djetinjstvo rustikalnim ukrašavanjem

Božić

Hrana i čokoladice na božićnom boru

Božić

Spremite stan za tulum

Božić

Božićni kokteli za svaki horoskopski znak

salata-od-musula

Božićni recepti

Badem-štangle

Božićni kolači

Božić

Pokloni po horoskopskim znakovima

Božić

Dobro raspoloženje u prosincu?

Božić

Preduhitrite zimsku depresiju

Božić

Prijedlozi poslovnih poklona

Božić

Kako izabrati poklon za poslovne partnere?!

Božić

Uredske zabave

Božić

Ponašanje na poslovnim domjencima

Božić

Čestitke

Božić

Božićna drvca

Božić

Slavlje uz piće

Božić

Dnevnu frizuru pretvorite u večernju

Božić

Kokteli alkohola i energetskih napitaka dvostruko štetniji

 

ODLIČAN IZGLED ZA BOŽIĆ

haljine-za-novu-godinu-f

40 novogodišnjih haljina prema prilici

Božić

Blagdanski trikovi koji garantiraju vitku figuru za Novu godinu

Božić

30 malih crnih haljina za svaku figuru

Božić

Accessories uz svečanu haljinu

Božić

Vezanje kravate