19. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Dijeta prema horoskopskom znaku

Kada govorimo o dijetama i sami znate da ih postoji bezbroj.

Dijeta prema horoskopskom znaku

Kada govorimo o dijetama i sami znate da ih postoji bezbroj. Međutim, ne odgovaraju sve svima. Ovo su prijedlozi prema horoskopskim znakovima, ali ukoliko vam dijete navedena pod vašim znakom ne odgovara provjerite i neku drugu. Kaže se da tijelo instinktivno prepoznaje ono što je najbolje za pa je vjerojatno za vas najbolja dijeta ona koja vam zvuči najbolje.

OVAN – Atkinsova dijeta

Ova ideja prema svemu sudeći je krojena za ovnove. Vi ste osobe koje volite kombinirati tjelovježbu s dijetom, pa vjerojatno jednom kada odlučite nećete imati problema s pridržavanjem izabranog plana prehrane. Više o:

Atkinsova dijeta

Ostale vrste dijeta

BIKOVI  – Perriconeova dijeta

Za bikove je najvažnije smanjiti unos šećere, slatkiša, čokoladica i sl. Vašim znakom vlada slatka Venera, „najslađi“ planet od svih, pa se nemojte čuditi ukoliko ste ovisni o slatkom. Za vas su dijete koje ograničavaju unos šećera i ugljikohidrata.

Više o:

Perriconeova dijeta

Ostale vrste dijeta

BLIZANCI – Zdrava dijeta

Nema društvenijeg znaka od vas, pa kada birate dijetu vjerojatno se nećete odlučiti ići na nju solo. Velike su šanse da ćete uključiti prijatelje i obitelj, pa je umjerenost najbolji izbor. Možda nije brza, ali na taj način ćete popraviti svoj cjelokupni životni stil. Više o:

Perriconeova dijeta

Ostale vrste dijeta

RAK – Zelena dijeta

Vi rakovi brinete za sve druge, ali najmanje za sebe. Zbog toga biste trebali neko rješenje gdje ćete uz malo truda postići velike rezultate. Koristite namirnice koje trebaju malo pripreme, na taj način ćete uštedjeti vrijeme, ali i popraviti svoje zdravlje i izgled. Zelena dijeta je za vas zbog namirnica koje ne zahtijevaju kompliciranu pripremu, ali ako niste vegetarijanac, dodajte pečeno manje kalorično meso.

Više o:

Zelena dijeta

Ostale vrste dijeta

LAV – Brza dijeta

Vi ste vatreni znak, pa niste strpljiva osoba. Zbog toga su za vas dijete koje garantiraju rezultat u manje od tjedan dana. Slobodno se okušajte u nekoj brzoj dijeti, ali nakon toga nastavite s pažljivijom prehranom kako se kilogrami ne bi vratili.

Više o:

Brza dijeta

Ostale vrste dijeta

DJEVICA – South beach dijeta

Prema dijetnim stručnjacima ključ svake dijete je u redovitoj prehrani i u umjerenosti. Jedite male porcije, nikad nemojte preskakati obroke, pažljivo birajte hranu i pažljivo je pripremajte.

Više o:

South beach dijeta

Ostale vrste dijeta

VAGA – Zona dijeta

Nikad niste vjerojatno ovo čuli o sebi, ali definitivno niste umjeren znak, posebno kada je hrana u pitanju. Zbog toga vam treba dijeta koja će vam točno definirati što i koliko smijete jesti, a osigurati ravnotežu. Zona dijeta se temelji na ravnoteži. Vaš zadatak je osigurati 40 posto unosa ugljikohidrata, 30 posto proteina i 30 posto masnoća.

Ostale vrste dijeta

ŠKORPION – Sonoma dijeta

Vi škorpioni obožavate fizičke užitke, što uključuje naravno i hranu. Mrzite osjećaj da vam se nešto uskraćuje, pa vam je za mršavljenje najpogodnija Sonoma dijeta.

Više o:

Sonoma dijeta

Ostale vrste dijeta

STRIJELAC – Mesna dijeta

Vi ste vrlo aktivna osoba pa vam treba dijeta koja će vam dati dovoljno energije za obavljanje svih aktivnosti. Stoga je mesna dijeta odličan izbor.

Više o:

Mesna dijeta

Ostale vrste dijeta

JARAC – Limunova dijeta

Vi imate snagu volje kada je prehrana u pitanju jaču, nego kada bi se volja deset drugih znakova spojila. Mnogi ljudi izbjegavaju dijete koje se temelje na određenoj namirnici, ali vama to neće biti problem. Uz ovu dijetu, ponovno ćete se energizirati i poduprijeti proces detoksikacije tijela.

Više o:

Limunova dijeta

Ostale vrste dijeta

VODENJAK – Trodnevna dijeta

Već u naslovu ove dijete vidite kako ona nije za osobe koje su spremne promijeniti svoj životni stil, nego za one kojima treba brzo rješenje. Koristi onda kada se trebate ponovno uvući u omiljenu haljinu ili u nekoj prilici trebate posebno dobro izgledati, a nemate vremena.

Više o:

Trodnevna dijeta

Ostale vrste dijeta

RIBE – Medicinska dijeta

Vama treba dijeta koja vam neće pomoći samo izgubiti na težini, nego ona koja će vam pomoći nositi se s emocijama. Obično kada ste nezadovoljni ili pod stresom posežete za hranom, pa je nužno da ne gubite na snazi dok ste na dijeti, kako ne biste izgubili volju za bilo kakvim aktivnostima ili pali u depresiju.

Više o:

Medicinska dijeta

Ostale vrste dijeta