28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Izbor sporta po horoskopskim znakovima

Svaki znak vlada različitim dijelom tijela, pa određene vježbe mu bolje odgovaraju nego neke druge.

Izbor sporta po horoskopskim znakovima

Svaki znak vlada različitim dijelom tijela, pa određene vježbe mu bolje odgovaraju nego neke druge. Slijede savjeti kako uzeti u obzir svoj horoskopski znak kada birate program vježbanja.

–         Razmislite o astrološkom elementu. Biste li trebali vježbati u vodi (vodeni znakovi) ili morate osjetiti svjež vjetar u kosi (zračni znakovi). Ako ste vatreni znak morate se doslovno vježbanjem zapaliti ili ako ste zemljani zrak najugodnije ćete se osjećati na otvorenom u prirodi.

–         Morate biti svjesni najosjetljivije točke vašeg tijela i raditi na njenom ojačavanju i zaštiti.

–         Izaberite tjelovježbu koja je zanimljiva i djeluje na pripadnike vašeg znaka stimulirajuće.

Sportovi za horoskopski znak OVAN

Za vrijeme vježbanja morate piti mnogo vode. Budući da ste vatreni znak treba vam mnogo više vode nego prosječnoj osobi. Odgovaraju vam pustolovni, ekstremni sportovi: planinarenje, intenzivno trčanje, rafting ili plivanje u rijeci. Vi biste često trebali mijenjati vrstu sporta, ali potrudite se neka ste uvijek na otvorenom.

Sportovi za horoskopski znak BIK

Imate spor metabolizam, pa su za vas lakši sportovi. Vrtlarenje je idealno. Ali mogli biste se okušati u plesnim pokretima, jer većina bikova ima odličan osjećaj ritma. Što god izabrali morate se prisiliti biti redoviti i pridržavati se režima vježbanja. Vrat je vaša slaba točka pa se ne smijete baviti sportovima koji na njega stavljaju i najmanji rizik.

Sportovi za horoskopski znak BLIZANCI

Vašim živcima je opuštanje nužno. Yoga bi mogla potpuno promijeniti vaš život. Svim blizancima slaba točka su pluća, pa se potrudite duboko i ispravno disati prilikom tjelovježbe. Uvijek morate birati zanimljive i nove sportove jer vam inače vrlo brzo postaje dosadan.

Sportovi za horoskopski znak RAK

Vama trebaju vježbe koje se mogu izvoditi u stanu. Investirajte u nekoliko sprava i dvd-a. Budući da vama vlada voda, plivanje je također dobar izbor. Kako ne možete odoljeti slatkom, bavite se aktivnostima kojima koje su usmjerene na sagorijevanje kalorija, a ne onima koje prvenstveno ojačavaju mišiće.

Sportovi za horoskopski znak LAV

Svaki sport koji će vam dati priliku da pokažete svoje tijelo je idealna za vas. Imate mnogo energije i odličan ste plesač. Potražite sportove kojima ćete njegovati svoju prirodnu ljepotu. Vaša slaba točka su razočarenja. Prihvatite činjenicu da ne trebate u svemu biti najbolji i uvijek pobjednik.

Sportovi za horoskopski znak DJEVICA

Svakodnevne šetnje su savršena vježba za vas. Morate naučiti zaustaviti svoj preaktivni mozak i najmanje dvaput dnevno se opustiti uz meditaciju ili na neki drugi način. Svakih nekoliko mjeseci nešto duži odmor je potpuno obvezan za vas. Vama djevicama odgovara i plivanje, posebno ako je ukomponirano uz odmor.

Sportovi za horoskopski znak VAGA

Poštujte svoje energetske uspone i padove. Nekad ćete biti raspoloženi za tjelovježbu, a ponekad ne. Za vas su jutarnje vježbe istezanja, te vježbe za ojačavanje leđnih mišića. Navečer je najbolji izbor ples ili aerobik. Za vrijeme vježbanja, ali i tijekom cijelog dana morate piti što više čiste vode.

Sportovi za horoskopski znak ŠKORPION

Vas ne treba nagovarati na sport. Izdržljivi ste i uporni. Idealni za maratone. Jedino što trebate pripaziti je da ne koristite fitness kao izgovor za prekrivanje osjećaja – to bi vam moglo prouzrokovati zdravstvene poteškoće.

Sportovi za horoskopski znak STRIJELAC

Najbolji sportovi za vas su trčanje, hodanje, jahanje ili tenis. Vi se doslovno možete razboljeti ako se ne krećete dovoljno. Vaš znak vlada izdisajima, što može uzrokovati plitko disanje. Zbog toga recite da yogi.

Sportovi za horoskopski znak JARAC

Pripadnost horoskopskom znaku jarca čini vaša koljena najosjetljivijim područjem. Umjesto trčanja, pokušajte sa šetnjama, plivanjem ili jahanjem. Po prirodi ste planinar, pa sve dok ne pretjerate, posebno po suncu, uvijek ćete doći do vrha.

Sportovi za horoskopski znak VODENJAK

Dobri ste u svim ekstremnim sportovima poput ronjenja, paraglajdinga, raftinga i sl.  Zbog toga pronađite neku vrstu vježbe kojom ćete uspjeti izraziti svoju osobnost. Ako se odlučite na vježbanje u zatvorenim prostorijama morate pronaći neki dodatni motiv.

Sportovi za horoskopski znak RIBE

Kao najvodeniji znak od svih vodenih znakova trebali biste što više vremena provoditi u vodi. Plivanje, pa čak i sunčanje možete smatrati idealnim sportom. Zamjena za vodene sportove mogla bi biti yoga i Tai Chi. Dodatno pijte puno vode, ne propuštajte dobar san.