28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati POŽAR – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati POŽAR

Što znači sanjati POŽAR

Za razliku od sanjati plamen koji se odnosi više na naše unutarnje stanje, plamen u nama, sanjati požar govori o nečemu velikom. Nečemu velikom što emotivno bukta u nama ili o vanjskim stvarima koje potpuno zaokupljaju našu pažnju. U emotivnom smislu požar govori o opsesijama ili jako velikoj strasti.

Sanjati vatru kako gori također ima drugačije značenje od snova o požaru. I dok vatra sama po sebi simbolizira strast i uzbuđenja, požar ima drugačije značenje, kojem se pripisuje želja za potpunom promjenom smjera ili kretanju iznova.

Sanjati kuću u požaru predstavlja narušavanje naše emotivne i psihičke stabilnosti. Nešto u što smo duboko vjerovali ili je bilo ukorijenjeno u nama više ne funkcionira, te nam se po nekim pitanjima stvari čine kao da ćemo ih morati graditi ispočetka na potpuno novom mjestu. Požari u kojima gori naša kuća ili stan govore o ljutnji i shvaćanju da su neke stvari u životu otišle predaleko i da ih želimo potpuno zamijeniti. Požar u kući može govoriti i o negativnim emocijama poput ljubomore koje su uništile neki vrijedan odnos. Ako u snu ipak obnovite kuću nakon požara u snu, to znači da ćete uspjeti popraviti štetu.

Sanjati da ste podmetnuli požar predstavlja vašu želju za promjenom, i to ne malom, nego želju da totalno uništite nešto. Možda u stvarnom životu imate želju da podmećete nekome ili namjerno uzrokujete probleme, a ne shvaćate da će vam se svi takvi postupci obiti o glavu.

Sanjati da netko drugi pali požar govori o tome da se trebate čuvati tuđih snažnih emocija i svega onoga što su spremni napraviti donoseći ishitrene odluke.

Sanjati kako je požar u cijelom gradu ili kako gori grad, govori o društvenim odnosima ili reputaciji koji su zauvijek uništeni.

Snovi o požaru govore o našim emocijama, ali ne onim običnim, blagim, nego snažnim emocijama koje su toliko moćne, da ako samo nešto krene krivo mogu nas uništiti. Sanjati požar znak je potrebe da krenemo u potpuno drugom smjeru. Kada su naši životi kaotični, stresni i izazovni, teško se nositi s emocijama. Snovi o požaru podsjećaju nas da ne trebamo čekati da negativne emocije donesu negativna iskustva i prouzrokuju nam štetu. Ovakav san je podsjetnik da trebamo pronaći zdravije načine da izrazimo osjećaje, nego da uništavamo sve ono što je dobro i što smo gradili dugo vremena. Čak i ako nam se čini da ništa nije dobro, nema potrebe to uništavati. Takve emocije ne samo da su štetne za vas, vaš mozak i vašu dušu, nego vas sprječavaju da negativne stvari u svome životu okrenete u pozitivnom smjeru. Takve emocije vas zarobljavaju i sputavaju, emotivno uništavaju sve oko vas, ali i vas.

Ako prolazite kroz fazu koja je emotivno preteška za vas, umjesto destruktivnih misli i ponašanja, radije potražite zdrave opcije nošenja za izražavanje. Postoji mnogo alternativnih rješenja s kojima ćete biti na kraju puno zadovoljniji. Razgovori s psihologom ili stručnom osobom pomažu. Ako ste vjernik odite u crkvu i razgovarajte s Bogom (molite). U ovom slučaju ne pomaže razgovor s pristranim osobama za koje znate da će vas uvijek podupirati u svakoj vašoj odluci.

Također, možete i sami odlučiti okrenuti potpuno novu stranicu i posvetiti se nekim drugim stvarima. Možete početi vježbati, crtati, baviti se bilo kojim kreativnim radom.

Sanjati požar može biti i znak previše nakupljenih emocija koje vas sprječavaju da se okrenete budućnosti, strah od toga da će vas netko povrijediti.

Požar mogu sanjati i oni koji u sebi čuvaju neka negativna iskustva koja su ih u tom trenutku gotovo uništila. Ako je to vaš slučaj, požar u snovima je signal da trebate prestati sebi zabranjivati sreću i sputavati životno veselje. Trenutak je da krenete iznova, naučite se i s negativnim emocijama nositi na zdravi način, jer samo tako sebi dajete dozvolu i slobodu da uživate u životu i u potpunosti osjetite sve ono što život nosi.

Sanjati POŽAR

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.