20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Radna soba prema Feng Shuiu

Ako nemate radnu sobu, tada će vam Feng Shui pomoći da svoj radni kutak napravite što produktivnijim i ugodnijim.

Radna soba prema Feng Shuiu

Bez obzira radite li od doma ili ne, dobra je ideja svoju radnu sobu preurediti prema Feng Shui pravilima, kako bi ono što u njoj radite donosilo dobre rezultate.

Ako nemate radnu sobu, tada će vam Feng Shui pomoći da svoj radni kutak napravite što produktivnijim i ugodnijim.

Otvorite vrata

Vrata predstavljaju prilike svih vrsta. Ako želite uspješno raditi, trebate obratiti pažnju i na uredska i na glavna ulazna vrata. I jedna i druga bi se trebala lako otvarati bez škripe. Ako je ručka klimava ili odvaljena zamijenite je. Također, vaše prezime treba biti vidljivo na ulaznim vratima, a ploču s imenom biste trebali postaviti i negdje na ulazu u radnu sobu.

Definirajte radni prostor

Ako točno definirate radni prostor to će vam omogućiti da se lakše usredotočite na zadatke i radite učinkovitije. U idealnim uvjetima radni stol ne bi trebao biti u spavaćoj sobi. Ako morate smjestiti  radni stol u spavaću sobu  neka ekran ne gleda prema krevetu jer će se u protivnom vaš privatni i javni život miješati na nezadovoljavajući način. Radni stol biste trebali i ako se nalazi u kuhinji ili dnevnom boravku ograditi nekim košarama, cvijećem, pregradom ili sl.

Okrenite se prema ulazu

Ključno je da vidite ulazna vrata dok radite za stolom jer vam to pomaže da uočite i prepoznajete prilike s lakoćom. Ako vaš radni prostor ne omogućava jasan pogled na vrata, postavite ogledalo tako da vidite ljude koji ulaze i izlaze. Objesite li zvončiće ili zastore koji zveckaju to će vas također upozoriti na posjetitelje, kao i na prilike za zaradu novca.

Soba s pogledom

Objesite na zidove fotografije osoba koje vas inspiriraju. Ako možete objesite neku sliku lagano iznad razine očiju, na onoj strani zida ruke koja je vam je dominantna, to znači, ako ste dešnjak na desnu stranu.

Zasadite biljke

Biljke inspiriraju rast i optimizam. Zdrave biljke držite u lijevom kutu radne sobe. Biljke vam također donose korist u obliku potpore i lakoće surađivanja.

Urednost i čistoća

Urednost i čistoća su jedna od važnijih stavki prema Feng Shuiu. Čistoća je vrlo važan faktor koji će vam pomoći da se usredotočite i zadržite koncentraciju. Uredna radna soba pomaže vam da razbistrite misli i imate bistar um. Na ovaj način povećavate svoju učinkovitost i postajete produktivniji. Zbog toga biste pri uređenju radne sobe uvijek trebali težiti minimalističkom pristupu.

Osvjetljenje

Uvijek težite tome da imate dobar prirodni izvor svjetlosti u radnoj sobi. Za Feng Shui osvjetljenje je jako bitno. Prirodno svjetlo unosi mnogo pozitivnosti i vrlo dobru vibru. Ako nemate dobro prirodno osvjetljenje potrudite se oko električnog. Svjetlost vam pomaže da ostanete odmorni, da se ne razvije umor u sred radnog dana. Ipak, svjetlo ne smije ići izravno u vaše oči. Ako je stol okrenut prema prozoru razmislite da pokraj prostora stavite neku prozračnu biljku, na primjer bambus.

Ergonomski stolac

Na dobrom stolcu nemojte štedjeti. Uvijek je bolje investirati u dobar ergonomski stolac. Dobar stolac pomoći će vam da se dobro držite dok radite i omogućiti neometan protok energije tijelom. Dobar stolac značajno utječe na učinkovitost.

Imati dobar raspored u uredu je ključan za učinkovitost i ugodan rad. Koncept Feng Shui uređenja radne sobe vjerojatno vam nije novost, jer Feng Shui je zapravo jako praktičan i intuitivan, pa već i podsvjesno često znamo neku prostoriju sami urediti, a tek onda shvatiti kako je zapravo potpuno u skladu s Feng Shuijem. Feng Shui pomaže da najbolje iskoristite ono što imate, unosi pozitivnu energiju, pomaže da se bolje koncentrirate i postignete više u manje vremena. Obratite li pažnju na nekoliko sitnica iznad vjerojatno ćete primijetiti veliku razliku u svojoj učinkovitosti.

Pročitajte i:

Feng Shui na radnom stolu