20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati PLESATI / PLES – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati PLESATI

Što znači sanjati PLESATI

– Sanjarica PLESATI –

Većina ljudi, čak i oni koji ne vole plesati, priznat će kako ples jednostavno odašilje pozitivne vibre. Ples je nešto što nas oduševljava, ispunjava i čini sretnima, nešto što nas povezuje i zbližava s drugima, a takva je njegova simbolika i u snu. Ples se veže uz pozitivne osjećaje i veselje. Zbog toga ples u snovima gotovo uvijek ima pozitivnu konotaciju. Ples je planirani pokret, često i naučeni, nerijetko i spontan, ali uvijek kompleksan, jer se mora uskladiti i s glazbom i s prilikom u kojoj se izvodi. Zbog toga se ples u snovima uvijek tumači kao pozitivan razvoj događaja, a detaljnije tumačenje ovisit će o kontekstu u kojem ples sanjate. Ples popravlja simboliku svih drugih simbola i nosi pozitivnu konotaciju, ali da biste ispravno protumačili san, trebate uzeti u obzir i ostale simbole iz sna, te svoje osjećaje koji su se javljali u snu, ali i vlastiti dojam o plesu u stvarnom životu. Nije isto tumačenje snova o plesu osobama koje obožavaju ples i osoba koje su sanjale kako plešu, a u životu nisu kročile na plesni podij.

Bez obzira plesali vi ili vidjeli nekoga drugog kako pleše predstavlja veselje i bogatstvo.

Rijedak negativan kontekst u kojem se može protumačiti ples je kada vidite nekog ili vi plešete nakaradno. Takav san predstavlja udaljavanje od realnosti i upozorenje kako na život i događaje ne gledate sasvim realno te kako imate iskrivljenu percepciju. Ovaj san govori da ste u nekoj situaciji izgubili kompas, te da vam se čini lijepim i “normalnim” nešto što izvire iz pogrešnih uvjerenja.

Ako ste sanjali ples, a trenutno niste zadovoljni životom, ples je poziv da preispitate što možete promijeniti i prestanete gubiti vrijeme. Ples je u ovom slučaju naznaka da postoje preduvjeti za bolji i veseliji život, samo trebate odlučiti da želite ići u tom smjeru. Ako se sanjali ples i pritom se dobro osjećali, to predstavlja pozitivnu razdoblje i osjećaj zadovoljstva.

Doslovno protumačeno, ples u snovima je odraz veselja u stvarnosti. Također, postoji i šansa da zapravo ne shvaćate koliko ste sretni jer ste usmjereni na krive vrijednosti, te da se povodite za krivim motivima.

Pri tumačenju snova vezanih uz ples važna je i glazba koja je svirala dok ste plesali. Ako je glazba bila ugodna i melodična, to znači da se u vašem životu sve posložilo u savršenu ravnotežu. Ako je glazba u snu bila uznemirujuća, s brzim promjenama ritma, to je i dalje pozitivan san, ali govori kako još uvijek niste pronašli ravnotežu u životu ali ste na dobrom putu. Sanjati da plešete s nekim sugerira kako težite većoj povezanosti s tom osobom.

S jedne strane ako u sebi ne primjećujete toliko duboke emocije toj je signal kako vas s tom osobom čeka veza, ali ako ste već zaljubljeni u tu osobu, ples s tom osobom samo je podsvjesna projekcija onoga što zapravo želite i čemu se nadate. Ako sanjate da plešete sami to je odraz vašeg zadovoljstva.

Sanjati da plešete na javnom mjestu gdje vas drugi imaju priliku vidjeti ili gledati govori o tome kako imate dovoljno samopouzdanja. Ako sanjate da ste plesali te ostavili partnera na plesnom podiju refleksija je vašeg straha od potpunog predavanja nekomu ili nečemu. Ne osjećate se ugodno i ne volite preveliku bliskost.

Volite se pojaviti na društvenim događanjima, ali nemate se potrebu dublje zbližavati s ljudima koje tamo pronalazite. Ako sanjate da ste u plesnoj školi ili da učite plesati signal je vaše spremnosti za učenjem i za pokretanjem novih projekata.

Sanjati PLESATI

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.