20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Feng shui savjeti za mršavljenje

Feng shui savjeti za mršavljenje

Feng shui ima vrlo moćan utjecaj na našu podsvijest. Zbog toga je vrlo značajan i kod gubitka kilograma. Umjesto da brojite kalorije i mjerite obline, dobro zdravlje možete promovirati pažljivim izborom oblika, materijala i boja. Skeptični? Ništa vas ne košta da isprobate.

Nekim trikovima i pravilnim odabirom namirnica, posuđa i načina na koji slažete stol možete potaknuti pravilan protok energije koja bi trebala pomoći da smanjite količinu hrane koju jedete, više uživate u hrani, pravilnije se hranite.

Ispod su neki savjeti kojih bi se trebali pridržavati želite li smršaviti bez dijete, uz pomoć nekih Feng Shui trikova.

Pravokutno posuđe

Kvadratno posuđe je bolje od okruglog ako želite izgubiti na težini ili održati postignutu. To je zbog toga što pravokutnici potiču umjerenost, a krugovi znatiželju. Ako imate namjeru smršaviti, tada klasično ovalno i okruglo posuđe zamijenite kvadratnim i pravokutnim. Ovo nije jeftin korak, ali budući da je pravokutno posuđe prilično moderno u zadnje vrijeme, donijet će pravo osvježenje na vaš stol.

Pastelno na vidljivo

Pastelni i zemljani tonovi promoviraju zadovoljstvo, dok sjajne i jake boje potiču apetit. Ako se zaista želite pridržavati plana dijete obojite kuhinju i blagovaonicu u zemljane tonove poput smeđe, bež ili marelice. Više ćete uživati u obrocima i nećete doći u napast da se prejedate. Također nemojte birati sjajni porculan, nego odaberite posuđe bež i smećkastih tonova. Ako možete izbjegavajte i sjajni pribor za jelo, te odaberite one mat izvedbe.

Samo opušteno

Što je opuštenije vaše okruženje, lakše ćete se pridržavati dijete. Držite se parnih brojeve. Postavite paran broj stolaca. Ako imate neparan broj članova obitelji dodajte ekstra stolaca za stol. Nemojte jesti na brzinu, nego postavite stol, razgovarajte za stolom. Možete postaviti stolnjake, salvete i još neke detalje koji će kreirati opušteniju atmosferu.

Ogledalo na zidu

Ogledala pomažu usredotočiti se. Pa, da biste ostali usredotočeni na svoje fitness ciljeve dodajte ogledala u blagovaonicu. Na taj način ćete postati svjesniji onoga što jedete, kao i količine hrane koju unosite. Veliko ogledalo na zidu u blagovaonici ima mnogostruke prednosti, te ako vam se ikako uklapa u uređenje doma postavite ga. Ne samo da će promovirati mršavost, nego se smatra da ogledalo u blagovaonici promovira i blagostanje općenito.

Dom držite urednim

Započnite s kuhinjom, očistite hladionik, bacite sve čemu je istekao rok trajanja, kao i ono što rijetko koristite. Što uredniji bude vaš dom to ćete lakše smršaviti. Posebno se ovo odnosi na zalite hrane i kuhinju. Nemojte čuvati propalu hranu u frižideru, potrudite se da sve uredno spremite u posude za čuvanje hrane. Nemojte duplicirati proizvode, a ako je ikako moguće istu vrstu hrane čuvajte na jednom mjestu.

Jedite sporo

Brzo gutanje hrane često rezultira prejedanjem, jer ne dajete stomaku priliku da osjeti punoću. Kako biste usporili unos hrane postavite sat s glasnijim otkucajima. On će vas podsjetiti da usporite s unosom. Uživajte u svakom zalogaju, potrudite se da osjetite puninu okusa svakog zalogaja.

Jedite iz desertnih tanjura

Nekako se uvriježilo da ljudi jedu iz tanjura veličine onih za serviranje, a desertni su oni normalnih porcija. Veličinu porcija ćete smanjiti, ako smanjite veličinu tanjura. Što su vaši tanjuri veći to ćete više jesti. Veličina obroka se u posljednjih 50 godina gotovo udvostručila, a potrebe prosječnog čovjeka za kalorijama značajno smanjile jer se promijenio stil života, a sve to rezultira sve većim udjelom pretilih osoba u općoj populaciji.

Kuhajte

Kada pripremate vlastito jelo  imate veću mjeru za porcije, ali je i lakše kontrolirate sastojke. Osim toga kuhanje promovira financijski prosperitet. Ako mislite da nikad ne možete biti premršavi ni prebogati, tada trebate što češće kuhati.

Jedite šareno

Što je raznobojniji vaš tanjur, odnosno hrana na tanjuru to više različitih nutricionističkih sastojaka unosite. Dobro pravilo je da bi nevažno o jelu jedna trećina trebalo biti meso, druga povrće ili voće, a treća ugljikohidrati.

MRŠAVLJENJE BEZ DIJETE – 1 do 2 kg tjedno bez odricanja i gladi – COVER magazin.com