20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati PIJESAK – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati PIJESAK

Što znači sanjati PIJESAK

– Sanjarica PIJESAK –

Sanjati pijesak vrlo je čest san koji ima uglavnom pozitivnu konotaciju. Više govori o vama i onome što vi osjećate nego o onome što se događa oko vas. Pijesak u većini slučajeva povezujemo s plažom, ali i s pijeskom za građenje, pa se ovisno o tome i tumače snovi o pijesku.

More je povezano s emocijama i našim najdubljim osjećajima. Sanjate li pijesak može značiti da dopuštate da netko drugi upravlja vašim osjećajima i na neki način kontrolira dok potiskujete svoje prave želje i potrebe.

Sanjati pijesak također ukazuje na to da mnoge stvari u životu nisu stabilne te da se čovjek treba više potruditi uživati u sadašnjosti. Postoji velika šansa da se opterećujete i previše razmišljate o stvarima koje su van vašega dometa i na koje svakako nemate utjecaja.

Najlakši način na koji možete shvatiti koliko je bitno živjeti u sadašnjem trenutku je da shvatite što život u prošlosti ili život posvećen nekim budućim ciljevima nosi. Kada niste usredotočeni na sadašnji trenutak, postajete žrtva vremena. Ili se konstanto vraćate u prošlost i razmišljate o onome što je bilo ili žrtvujete kompletno sadašnjost očekujući kako će se nešto dogoditi u budućnosti. Vaše misli su potpuno usredotočene na prošlost ili budućnost ili razvučene između. Naravno, svaki čovjek će s vremena na vrijeme provesti nekoliko trenutaka razmišljajući o prošlosti ili praveći planove za budućnost, ali postoji velika opasanost da postanemo žrtva razmišljanja o prošlosti ili budućnosti, a da sadašnjost ni ne primjećujemo, da život prolazi pokraj nas, dok smo mi zarobljeni u našim mislima. Naša rutina i svakodnevne aktivnosti mogu biti upravljane nekim negativnim događajima iz prošlosti ili strahovima ili očekivanjima od budućnosti. Snovi o pijesku, način su na koji nam naša podsvijest signalizira kako je vrijeme samo iluzija. Jedina uporišna točka koju imamo je sadašnjost, osjećaj postojanja, doživljaj vlastitog tijela i gledanje svijeta ispred sebe. Postoji samo ono što možete vidjeti i osjetiti upravo sada. Ne možete dotaknuti ništa što je bilo u prošlosti ni što će biti u budućnosti, ne možete ni vidjeti nešto što je bilo u prošlosti ni što će biti u budućnosti. Ako sebi dopustite da budete žrtva koncepta vremena, žrtva prošlosti i rob budućnosti, sa sobom ćete konstantno nositi osjećaj nezadovoljstva. Bit ćete skloniji stresu, anksioznosti, općenito iskusit ćete mnogo manje stvari i osjetiti puno manje toga.

Zbog asocijacije na pješčani sat pijesak ima i simboliku vremena koje prolazi. Snovi o pijesku podsjetnik su da je sve u životu prolazno i da se više trebate posvetiti onome što imate i što želite, a manje opterećivati onim što drugi misle o vama.

Budući da su pješčane plaže i mjesto opuštanja, snovi o pješčanim plažama i pijesku uz obalu su i snovi o preopterećenosti u stvarnom životu, te potrebi da se odmorite i opustite. Sanjati pijesak može predstavljati i udaljenost od vlastite obitelji.

Ako nosite pijesak u snu to sugerira poteškoće, a sanjate li kako gradite nešto od pijeska, to vas podsjeća da se ne zavaravate, te da realnije sagledate kolike su vaše šanse u pothvatu o kojem razmišljate.

Sanjate li kako miješate pijesak i cement i pravite beton, takav san sugerira kako ste napravili dobre planove, te kako vaše želje imaju čvrsto uporište te kako ih neće biti problem ostvariti.

Sanjate li otiske stopala u pijesku to znači da biste trebali prije donošenja odluke prvo krenuti u svojevrsno unutarnje putovanje, gdje ćete bolje razmisliti o svojim ciljevima i pravim željama.

Nemojte ishitreno donositi odluke, a ni dopuštati drugima da vas nagovaraju na nešto. Morate znati da u konačnici samo vi stojite iza svojih postupaka.

Sanjati PIJESAK

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.