29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Može li prava LJUBAV biti U UREDU za susjednim stolom? [ LJUBAV ]

Prema najnovijim anketama koje je proveo CareerBuilder (SAD)...

Može li prava LJUBAV biti U UREDU za susjednim stolom?

Prema najnovijim anketama koje je proveo CareerBuilder (SAD), izlaženje s uredskim kolegama nije više nešto što zaposlenici izbjegavaju, nego je skroz uobičajeno. Oko 40 posto osoba kaže da je s uredskim kolegom hodalo bar jednom za vrijeme svoje karijere, a 20 posto ih izjavljuje da je to napravilo više od dvaput.

Kako su započeli romancu?

– 12 % ih je naletjelo na kolegu izvan ureda.
– 12 % se nastavilo družiti na piću poslije posla
– 12 % se spetljalo dok je radilo do kasno u noć
– 11 % na zajedničkom ručku u pauzi

Najčešće romance na radnom mjestu imaju:

– Liječnici i medicinsko osoblje
– Informatičari
– Zaposlenici u financijskim institucijama

LJUBAV U UREDU – Uredske romance

Iako vam se hodanje s kolegom može činiti kao uzbudljiva avantura koja će učiniti vaše odlaske na posao mnogo zabavnijim, trebali biste uzeti u obzir neke ključne faktore prije nego što se bacite u njegov zagrljaj.

Mali uredi do onih srednje veličine mogu biti potencijalno katastrofalni ukoliko vas privuče kolega. Mali uredi u kojima svatko vidi sve poslove kojima se netko drugi bavi – i one privatne i karijerne – posebno su nezgodni za parove. Veći uredi su općenito manje osobni, pa radite li u njima lakše ćete održavati vezu, iako su manje šanse da ćete se zbližiti s kolegom i započeti romancu.

Osim toga trebali biste razmisliti kako veza s kolegom može utjecati na vaš posao. Hoće li u slučaju prekida to umanjiti šanse za napredovanje?! Upitajte se iskreno: Vrijedi li on cijene koju ću možda morati platiti kasnije? Ipak pogledajte prvo lijepu stranu medalje, koristi koje bi vam mogla donijeti uredska romanca.

– Kada se probudite ujutro imat ćete više energije za odlaske na posao. Kroz grad ćete ići s velikim osmjehom na usnama. U uredu će vas dočekati mnogo toplija atmosfera, a možda i privatna pusa.

– Ako je on „uredska maza“ velike su šanse da će to unijeti novo uzbuđenje u vaš život. Druge cure će biti ljubomorne na vaš ulov. Osjećat ćete se kao da ste na vrhu.

– Ručat ćete zajedno. Dosadni poslovni ručci mogu se čarobno pretvoriti u intimne.

– I u privatno vrijeme s novim dečkom ćete imati zajedničke teme za razgovor. Oboje dišete i radite za istu svrhu, svaki dan, pet dana u tjednu.

– Uvijek ćete imati nekoga kome možete povjeriti poslovne probleme, tko će vas pažljivo saslušati i razumjeti. On će biti tu za vas kada se trebate „ispuhati“.

– Krađa pogleda ili traženje prilike da ostanete nasamo može biti vrlo uzbudljivo.

– Ako si zaista pašete velike su šanse da ćete dobro funkcionirati i u timskim poslovima, te nadopunjavati jedno drugo u svim aspektima vaših poslova.

Kao i sve drugo u životu, s dobrim stvarima dolaze i one loše. Samo što se u ovom slučaju sve loše može potencirati i postati užasno.

– Kada stvari ne idu najbolje, bilo da je osobno ili s poslom povezani incident, zadnja stvar koja vam treba je da to vidi vaš novi dečko.

– Što se intenzivnije družite nasamo to se više udaljavate od ostalih kolega i izolirate. A najgora stvar koju možete napraviti na početku veze je udaljiti se od svih prijatelja. Ako se slučajno veza prekine osjećat ćete se kao uredski outsider. Na ponovnom uspostavljanju uredskih prijateljstava morat ćete raditi prekovremeno što zna biti dosta iscrpljujuće.

– Kada stvari postanu među vama ne tako sjajne teško će vam biti izbjegavati se.

– Uredski tračevi mogu uništiti vaše šanse za promaknuće. Možda će vaš šef shvatiti da vas više zaokuplja veza nego posao.

– Nevažno koliko imali dobar odnos partner će uvijek pokušavati „uhvatiti vas na djelu“, to je jednostavno u ljudskoj krvi. Ako osjeti da se događa nešto između vas i nekog drugog kolege učinit će sve što je u njegovoj moći da vas razotkrije. To može naškoditi vašem profesionalnom imageu.  U najgorem slučaju osjećat ćete se kao da vas guši.

– Ako on ima loš dan pogodite tko će privi to osjetiti na svojoj koži i morati neprestano slušati o tome.

– Ako je ćudljivog raspoloženja vi ćete biti krivac za sve.

Kao i u svim drugim vezama možda ćete zaključiti kako ne funkcionirate kao par. Nakon prekida tih 40 sati tjedno će vam se činiti kao vječnost, posebno u ranoj fazi nakon prekida. Ljepota prekida „normalnih veza“ je u tome što ne morate nikad više vidjeti tu osobu. Ili je bar možete izbjegavati. Očito ovdje ne vrijede ista pravila.

– Ako ste vi krivi za kraj, možda će poželjeti osvetiti se i učiniti vam pakao od ureda. Vjerojatno će vas i ocrniti. Žalosno je što u našem okruženju još uvijek o ženama vlada predrasuda kao o histeričnim proganjateljicama, pa morate prihvatiti činjenicu da ćete u svakom slučaju vi ispasti očajni, a svaki vaš postupak će se tumačiti kao želja za pomirbom ili osvetom.

– Možda će početi i hodati s kolegicom. A gledati bivšeg s drugom, bez obzira na osjećaje, nije nikad lako, a posebno ukoliko u vama još uvijek postoje.