19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Proljetno čišćenje u skladu s Feng Shuiem za harmoniju u domu

Proljeće je doba buđenja, povratka energije, zaljubljivanja i novih početaka.

Proljetno čišćenje u skladu s Feng Shuiem

Proljeće je doba buđenja, povratka energije, zaljubljivanja i novih početaka. Sada je pravo vrijeme da još jednom preispitate sve novogodišnje odluke i započnete ih ostvarivati.

Ako ste još uvijek umorni i nedostaje vam energije slijedite dokazano djelotvorne Feng Shui savjete za povratak energije.

Cilj proljetnog čišćenja trebao bi biti riješiti se svega što vam više ne služi i napraviti prostor za novu, svježu energiju i omogućiti joj da uđe u vaš život.

Feng Shui kaže kako se trebate usredotočiti na kreiranje više pozitivne energije u domu, a to će automatski povećati energiju u vašem životu i dati više energije vašem tijelu. A sve to se postiže proljetnim čišćenjem i organizacijom doma. Čišćenje doma može vam doslovno dati mentalni lift, koji će popraviti vašu psihološku energiju, otvoriti nove vidike i nove prilike. Nasuprot nered blokira energiju stvarajući tmurno raspoloženje i ustajalu energiju, kako u domu, tako i u nama.

–         Stanje vaše kuhinje predstavlja vaše zdravstveno stanje. Učinite sebi uslugu i dobro očistite kuhinju. Ako ikako možete čistite s prirodnim sredstvima sa što manje štetnih kemikalija. Čišćenje svih površina omogućit će Chi energiji da neometano protječe.

Čišćenjem kuhinje detoksicirate i vlastito tijelo, pa čišćenjem kuhinje radite svome tijelu veliku uslugu. Usjajite kuhinju i dozvolite joj da zablista, a i vi ćete istovremeno zablistati i iznutra i izvana.

–         U dom unesite najmanje tri nove vaze sa zelenim biljkama. One, osim što će osvježiti vaš prostor, simboliziraju prizemnost i nove početke. Ako ih planirate smjestiti u kuhinji izaberite ružmarin ili metvicu. I jedna i druga biljka su snažno povezane sa zdravljem. Biljke su žive i kreiraju živost u vašem domu. Ako ste početnik odaberite biljke koje ne zahtijevaju mnogo angažmana, a ako ste već iskusni možete se odlučiti za bilo koju biljku, a posebno bambusi daju dobru energiju u domu.

–         Ako želite prizvati novu ljubav u vaš život, napravite prostora. Da bi nova osoba ušla u vaš život treba joj dovoljno prostora. Doslovno morate kreirati prostor za otvoren protok energije kako bi vaš dom odašiljao signal da ste spremni u život pustiti nekoga.

Očistite ulaz za neometan protok i prolaz svježe energije u dom. Kroz glavni ulaz dom dobiva energiju i pozitivnu vibru pa je jako bitno da na ulazu nema nereda. Ogledala nasuprot ulaza nisu dobra opcija, jer reflektiraju natrag energiju, jednako tako ni prazan zid. Neka vam zid nasuprot ulaza, kao i cijelo predsoblje odiše pozitivnom energijom, lijepim dekoracijama i korisnim predmetima poput vješalica.

Vaš krevet simbolizira unutarnji mir i spokoj. Feng Shui sugerira kako biste trebali namjestiti krevet tako da s obje strane kreveta stanu noćni ormarići na kojima će biti lampe. Na raj način reflektirate kvalitetu života i ravnotežu. Za lampe koristite tople nijanse svjetla, koje će promicati unutarnji mir i odmor.

Čisto, uredno i organizirano – neka vam to budu ciljevi proljetnog čišćenja i vaše tijelo će slijediti vaš dom. Ispunit ćete se pozitivnom energijom, uzbuđenjem i kreativnošću.

Kako se proljeće odmiče, dani postaju duži, a i priroda odgovara sa svojom ljepotom. Ima nešto posebno lijepo u ovom dobu godine, a nevjerojatno nas privlači osjećaj ugode u vlastitom domu. Više boravimo vani, ali svi želimo nakon dugog dana vratiti se u uredan dom, koji će nas srdačno dočekati svojom ljepotom. Prema Feng Shuiu vaše okruženje je refleksija vaše nutrine. Ako je vaše okruženje u neredu to otkriva nedostatak harmonije u vašoj nutrini. Zbog toga je najbolji način da popravite harmoniju u vašem domu i u vašoj nutrini proljetno čišćenje.

Samo razmišljanje o organiziranju doma i smanjenju nereda može biti iscrpljujuće, ali jednom kada započnete sa čišćenjem osjetit ćete nevjerojatan nalet energije. Shvatit ćete kako organiziranjem i čišćenjem doma popravljate i vlastiti osjećaj dobrobiti, a ne samo izgled doma.

Vezano: