23. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Organizirajte se uz pomoć Feng Shuia

Uz pomoć Feng Shuia možete se i organizirati. Prema toj teoriji svemir oko nas organizirao...

Organizirajte se uz pomoć Feng Shuia

Uz pomoć Feng Shuia možete se i organizirati. Prema toj teoriji svemir oko nas organizirao je sve po određenom redu i poretku. Feng Shui pomoći će vam uklopiti se u taj red, a vas će priroda nagraditi i poduprijeti energijom za ostvarenje vaših ciljeva.
Organiziranjem prostora oko sebe oslobodit ćete mjesto za nove, dobre stvari da vam uđu u život.

Feng Shui savjet br.1 – Očistite ulaz
Prva i najvažnija stvar koju možete napraviti kako biste se organizirali jeste da ulaz u svoj dom i ured očistite i oslobodite. Ako u dom uvijek ulazite kroz kaos, njega i unosite u svoj dom i život, te također iznosite u vanjski svijet. Ulazna vrata su „usta“ životne energije. Zbog toga bi ona trebala biti uredna i lijepa, kako bi omogućila neometan protok.
Pobrinite se neka vam obuća bude skrivena, neka kaputi ne vise u blizini vrata, te neka vam ulaz izgleda organizirano i izvana i iznutra. Otirač za noge uvijek bi trebao biti uredan. Ne ostavljajte smeće pred ulazom, za njega pronađite novo mjesto.

Feng Shui savjet br.2 – U dom i ured ulazite na glavna vrata
Naša ovisnost o automobilima dovela je do toga da u svoj dom ili ured uvijek ulazimo kroz garažu ili stražnji ulaz. Prema Feng Shuiu ovo nije korisna praksa. Tipična garaža je dizajnirana da bude funkcionalna, ne lijepa, a većina garaža je puna nepotrebnih i beskorisnih stvari. Vrata koja vode u stan su uglavnom mala i prašnjava, ili vode kroz praonicu i sl. što nikako ne bi trebao biti ulaz u dom. To neće kreirati pozitivan protok energije, zbog toga što bi vas vaš dom, a i ured pri samom ulasku trebao pozdraviti svojom ljepotom, a ne najružnijim dijelovima.

Feng Shui savjet br.3 – Neka sve funkcionira
Vaša razina organiziranosti povećat će se bude li u vašem domu i uredu sve funkcioniralo. Sve redovito održavajte i obavljajte nužne popravke. Posebnu pažnju posvetite rasvjetnim tijelima. Na taj način će vas uređaji i namještaj u vašem domu podupirati, a ne otežavati život.

Feng Shui savjet br.4 – Osvijetlite kutove
Pobrinite se neka svaki dio prostorije bude lijepo osvijetljen.

Feng Shui savjet br.5 – Pravite krevet svako jutro
Dan započnite s namještanjem kreveta i uređivanjem jastuka i pokrivača na vama najljepši način. Na krevetu nikada preko dana ne držite već nošenu odjeću ili prljavo rublje. U stvari, prljavom rublju mjesto uopće nije u spavaćoj sobi. Započinjanje i završavanje dana u ugodnoj atmosferi će inspirirati i ostatak vašeg života.

Feng Shui savjet br.6 – Iza sebe ostavite čistu kupaonicu
Drugo područje na koje posebno morate obratiti pozornost je kupaonica. Neka ručnici vise na vješalicama. Prazne bočice i posudice uvijek bacite i ne držite ih u kupaonici. Uređivanjem ove dvije prostorije – kupaonice i spavaonice – ostavit će ton organiziranosti koji će se provlačiti tijekom cijelog dana.

Feng Shui savjet br.7 – Prije odlaska s posla pospremite radni stol
Na kraju radnog dana uvijek pospremite radni stol i područje koje koristite za obavljanje posla. Ovo vodi zatvaranju jednog dijela dana i otvaranju novim mogućnostima izvan posla. Ako ste u poslu okruženi s mnogo papira ili dokumenata organizirajte ih u mape, fascikle… Ako na vašem stolu nema dovoljno prostora blokirate mogućnosti i pristizanje novih informacija.

Feng Shui savjet br.8 – Ne preopterećujte svoj kompjuter
Samo zbog toga što vi ili vaši suradnici ne vidite nered koji se nalazi u kompjuteru ne znači da vas on ne blokira. Izbrišite sve nepotrebne emaliove i sve ono što vam više ne treba. Ako ipak morate sačuvati neke važne podatke, te mailove organizirajte u posebne foldere (mape) i maknite ih iz inboxa. Takve foldere označite opisnim imenima ili imenima ljudi koji su vam ih poslali. Prazan i uredan inbox poziva nove prilike i nove kontakte – dok prepun sprječava da vas oni pronađu.

Feng Shui savjet br.9 – Vratite adresar u poslovnu torbu
Iako imamo običaj sve više podataka zapisivati u mobitele, adresar će vam olakšati kontakte. Sve važne kontakte prepišite u njega, a s vremena na vrijeme prelistajte ga kako biste se podsjetili na neke osobe koje ste upoznali ili kontakte koje ste ostvarili. Umjesto adresara može vam poslužiti i omotnica. U nju ćete još lakše spremiti sve brojeve, posjetnice, recepte i sl., ali također ponekad se morate odlučiti pregledati omotnicu i izbaciti iz nje nepotrebne papire.

Feng Shui savjet br.10 – Okružite se plavom bojom
Plava boja u Feng Shuiu podupire organiziran život. Na svoj radni stol dodajte što više plave boje. Koristite plave spajalice, registratore, fascikle, plavu pozadinsku sliku na računalu, podložak za miš…

Feng Shui savjet br.11 – Na sjevernu stranu ureda stavite fontanicu
Sjever je smjer novih početaka i organizacije profesionalnog života, zbog toga će vam mala fontana ili neke drugi ukrasni predmet s protočnom vodom pomoći aktivirati se i riješiti problem organiziranosti.

Feng Shui savjet br.12 – Centar neka bude čist
Centralni dio ureda ili prostorije u kojoj radite bi trebao biti čist kako bi energija nesmetano protjecala i kako je neki predmet ne bi zaustavljao u centru. Na taj način chi can se može kretati i energetizirati vaše misli i osjećaje, te vam omogućiti sretniji i zdraviji život i naravno dobru organiziranost.