28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Osvojite nagradu i uživajte u lijepoj kosi bez peruti

Svako malo primjećujete bijele ljuskice u Vašoj kosi? Crnu odjeću već ste prestali kupovati jer se perut najviše ističe upravo na njoj.

Osvojite nagradu i uživajte u lijepoj kosi bez peruti

 

Svako malo primjećujete bijele ljuskice u Vašoj kosi? Crnu odjeću već ste prestali kupovati jer se perut najviše ističe upravo na njoj. Niste jedini. Jeste li znali da taj problem pogađa čak više od 50% odrasle populacije? Perut se vrlo često ponavlja pogotovo kada se radi o izraženom i tvrdokornom obliku. Zbog toga je važno ukloniti uzrok, a ne tragove.

Što je uzrok  nastanka peruti?

Perut se može  javiti u obliku blagog perutanja vlasišta koje nalikuje suhoj koži, ali i u intenzivnijem obliku pri kojem se ljuskice u većim ili manjim nakupinama zadržavaju u kosi te ih često primjećujemo i  na odjeći. Iritiranost  i nadraženost vlasišta  često može biti prisutan u određenim intervalima. Različiti vanjski (životni stil, utjecaj okoliša, prehrana) i unutarnji faktori (imunološki, neurološki poremećaji, hormonalne promjene) utječu na nastanak peruti. Ipak, nove su znanstvene spoznaje  dokazale  da su gljivice Malassezia restricta i Malassezia globosa glavni uzročnik ovog problema. Njihov rast povezan je s povećanim stvaranjem sebuma vlasišta, ali i ubrzanom regeneracijom stanica vlasišta zbog čega  dolazi do specifičnog nastanka peruti.  Zbog toga smo razvili novu generaciju  Fitoval linije protiv peruti koja ciljano djeluje upravo na glavne uzročnike peruti, gljivice Malasseziu restrictu i Malasseziu globosu, ali i na ostala ključna područja povezana s nastankom peruti.

Zašto su Fitoval šamponi protiv peruti odličan izbor za rješenje problema peruti?

Fitoval linija protiv peruti  sastoji se od 2 šampona, šampona za intenzivnu njegu i šampona za učestalu njegu, koji sinergističkim učinkom osiguravaju cjelovit pristup problemu te na taj način doprinose brzom i dugotrajnom rješenju  peruti, čak i tvrdokornog oblika uz učinak lijepe i zdrave kose. Vrlo jasna segmentacija omogućuje jednostavan izbor šampona ovisno o intenzitetu problema. Pažljivo odabrane aktivne supstance s klinički  dokazanim  učinkom u oba šampona nadopunjuju se u djelovanju te djeluju trostruko:


•    kontroliraju rast i eliminiraju gljivice Malassezia restrictu i globosu- glavnog uzročnika peruti,

•    usporavaju ubrzanu regeneraciju stanica vlasišta i normaliziraju njezinu strukturu

•    uklanjaju ljuskice koje su nastale ljuštenjem površnog sloja vlasišta

Proizvodi koji sadrže različite aktivne supstance pokazali su se najučinkovitijim naročito u osoba kod kojih samo jedna supstanca nema adekvatni učinak.

Koji je šampon najbolji za mene?

Šampon protiv peruti za intenzivnu njegu (100ml) namijenjen je:

•    za jaku i tvrdokornoj peruti,
•    perut koja se često vraća
•    svrbež i iritiranost vlasišta
Šampon protiv peruti za intenzinu njegu dokazao je dermatološki kontroliranim ispitivanjima izrazito smanjenje peruti i iritacije  vlasišta već nakon 1 tjedna primjene.* Zbog kombinacije 2 protugljivične supstance s različitim načinom djelovanja koje djeluju sinergistički izrazito je mala mogućnost nastanka rezistencije. Preporučena primjena je  4 tjedna, 2 puta tjedno (maksimalo 6 tjedana), a ako se proizvod upotrebljava kako bi se spriječila ponovna pojava tvrdokorne peruti, preporučena primjena  je jedanput tjedno ili svaki drugi tjedan.

Šampon protiv peruti za učestalu njegu(200ml) namijenjen je: 

•    za blagu do umjerenu i povremenu perut
•    za dugotrajni učinak i zaštitu od povrata peruti nakon
završene njege  šamponom protiv peruti za intenzivnu njegu

Šampon za učestalu njegu uklanja perut, obnavlja ravnotežu vlasišta, daje osjećaj svježine, a kosa postaje jača, mekša i sjajnija. Preporuča se za redovito pranje kose. Zahvaljujući hidratantnoj supstanci kosa će biti hidratizirana, a vlasište umireno..  Učinkovitost i sigurnost također su dokazani kroz dermatološki kontrolirana ispitivanja.**

Kako osvojiti nagradu?

Pažljivo pročitajte tekst, kliknite na http://www.fitoval-formula.com/hr/Default.aspx i odgovorite na nagradno pitanje te saznajte još mnošto zanimljivih informacija na internet stranici www.fitoval.com.hr Uz malo sreće možete očekivati poklon na svoju kućnu adresu.

Kombinacija proizvoda osigurat će optimalni rezultat neovisno o intenzitetu peruti i tipu kose i vlasišta. Kosa će ponovno zasjati punim sjajem. Djelujte na uzrok, a ne  tragove. Isprobajte i Vi novu generaciju Fitoval linije protiv peruti, igrajte se s nama  i recite da svojoj crnoj odjeći. Dodatne informacije potražite na www.fitoval.com.hr

 

*Kliničko ispitivanje učinkovitosti Fitoval šampona protiv peruti za intenzivnu njegu-Dermatološki istraživački centar u Njemačkoj
** Kliničko ispitivanje učinkovitosti Fitoval šampona protiv peruti za učestalu njegu-Dermatološki istraživački centar u Njemačkoj
 
Sponzorirani članak