28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati MORE – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati MORE

Što znači sanjati MORE

–  Sanjati more –

More predstavlja nešto što nema jasnih ograničenja, a veže se uz mirnoću, jasnoću, ali i majčinstvo. Također, sanjati more predstavlja osjećaj da se mnogo toga dešava, a da vi na to nemate utjecaj nego ste prepušteni normalnom tijeku stvari, odnosno prirodnom tijeku stvari.

Sanjati valove u moru znak je nekih kontrasta između onog što je poznato i skriveno. Biti zapljusnut valovima i plivati po valovima može biti znak usamljenosti. Ovakav san često simbolizira podijeljene osjećaje, može predstavljati nešto veće u čemu sudjelujemo, što nam se sviđa, ali smo s druge strane svjesni da to ima i svoje negativne aspekte.

Površina mora reflektira ono što vidite podsvjesno. Emocije se neprestano mijenjaju kao i voda u moru, te neke stvari i ne želite izvući na površinu. Ako je površina mora mirna sugerira da bez obzira što mislili da ste u dubini smireni i prihvaćate situaciju.

Sanjati nemirnu površinu mora znak je previranja, te da još uvijek niste sigurni što je najbolje.

Sanjati da plivate u moru slično kao i površina mora, odnose se na vaše emocije te ovisno o tome kakvo je more i kako plivate takve su i vaše emocije.

Sanjati da ste na moru za vrijeme oluje, ako ste na brodu, znak je stabilnosti i sigurnosti. Iako se sve oko vas kreće, ljulja vas i pokušava oboriti brod, vi ste sigurni. Upravo to i sugerira san.

Snovi o moru govore o našem unutarnjem stanju, našim emocijama koje su skrivene duboko u nama, a s kojima se teško nositi. S emocijama se teško nositi čak i kad smo u mirnoj fazi, ali je iznimno teško ako prolazimo kroz neko kaotično i uzburkano razdoblje. Većina ljudi u sebi skriva svoje emocije, sputava ih i pokušava poricat, a to se odražava sanjanjem mora. Snovima o moru naša nas podsvijest podsjeća da postoje mnogo bolji načini nošenja s emocijama od potiskivanja, te da bi trebalo pronaći pravi način kako ih kanalizirati. Potiskivanje i nijekanje emocija ne samo da je nezdravo u fizičkom smislu jer akumulira stres i anksioznost, nego je i propuštena prilika da naučimo iz tih emocija nešto o sebi i da napredujemo kao osoba, da se razvijamo u pravom smjeru. Ako osvijestite emocije i pronađete pravi način da ih kanalizirate, to vam može pomoći da razumijete bolje sebe kao osobu, da se razvijete, da u budućim situacijama bolje reagirate s jednim emotivnim iskustvom više, ali i da se oslobodite napetosti i stresa koji potisnute emocije stvaraju.

I dok se izražavanje negativnih emocija i njihove priznavanje samima sebi može činiti kao bolan proces, to je proces koji jedini vodi do mogućnosti da na pravi način izražavate i pozitivne emocije, da ih naučite raspoznavati i da osjetiti pozitivna emotivna životna iskustva.

Ako ne znate kako kanalizirati emocije, jedan od načina može biti da s bliskim osobama razgovarate o njima. Ukoliko niste spremni priznati neke osjećaje drugima, druga opcija je pisati dnevnik i izraziti prvo misli pisanim putem. Važno je da pri pisanju svakoj emociji date pravo ime, bilo da ste ljubomorni, ljuti ili se plašite. Jednom kada osvijestite emocije i imenujete ih bit će vam lakše prepoznati ih i osmisliti način kako se nositi s njima. To je jedini način da nemirno more u sebi ponovno smirite, a valove pretvorite u bonacu.

Za razliku od snova o kupanju u vodi koji mogu govoriti i o zdravstveno-fizičkom stanju, more se u pravilu odnosi na emocije, jer more teško može biti blatno, zagađeno ili prljavo, more u snovima se najčešće pojavljuje kao mirno, uzburkano, pučina ili obala, a sve to se odnosi na emotivno stanje našeg bića.

Sanjati MORE

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.