29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

5 stvari koje vode do veće sreće

Svi zaslužujemo veseo život, a ako nemate takav život možda biste trebali stati na loptu i promotriti u čemu je problem.

5 stvari koje vode do veće sreće

Svi zaslužujemo veseo život, a ako nemate takav život možda biste trebali stati na loptu i promotriti u čemu je problem.

-1- Razmislite o svojim vrijednostima

Što vjerujete? Što vam je najvažnije u životu? Možda se trudite oko pogrešnih stvari, ako vam je primjerice obitelj najvažnija, a najviše vremena provodite na poslu, razmislite možete li učiniti što da se situacija promijeni.

-2- Budite darežljivi

Koliko vremena provodite u darivanju i činjenju usluga? Toliko je prilika oko nas za pomaganje i darivanje, a rijetko to činimo.

-3- Postavite ciljeve

Kada znate za što se trudite i prema čemu idete, lakše ćete podnositi napore.

-4- Radite

Ma koliko to zvučalo nevjerojatno, ali rad zaista usrećuje. Posao vas ne bi trebao iscrpljivati, ali najviše će vas iscrpljivati ako ne radite ništa.

-5- Trudite se

Umjesto da ništa ne radite i razmišljate o svomu što nemate, promotrite oko sebe ono što imate i potražite načine kako da s onim što imate popravite kvalitetu svog života.

Prepustite nešto i sudbini

Prema Grčkoj mitologiji, tri žene, od samog rođenja svakog čovjeka počinju vrtjeti njegov kotač sudbine.

One su odgovorne za sve i pozitivne i negativne događaje koje čovjek proživljava kroz svoj život. Iako smo mi zastupnici teze da je svatko sam krojač svoje sudbine, ponekad je potrebno prepustiti joj se. Shvatiti da je čovjek samo dio nekog sustava ili dio nekog velikog plana većeg od njega samog.

Zato ako se borite s nekim problemom , mislima i situacijom, možda ćete odgovor pronaći ako se udaljite i pokušate promotriti sebe kao dio veće perspektive. Najbolji pristup problemu nije uvijek  onaj najočitiji.