19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

5 savjeta da vam cipele traju duže

Kada pronađete par cipela koji vam se zaista sviđa, želite ga maksimalno iskoristiti i nositi što duže, stoga je važno održavati cipele u dobrom stanju...

5 savjeta da vam cipele traju duže

5 savjeta da vam cipele traju duže

Kada pronađete par cipela koji vam se zaista sviđa, želite ga maksimalno iskoristiti i nositi što duže, stoga je važno održavati cipele u dobrom stanju.

-1- Nemojte odgađati čišćenje. Pazite na potpetice i prljavštinu očistite čim prije.

-2- Kupujte kvalitetno. I sami znate da cipele od 80 kn neće trajati dugo.

-3- U ormar ih pohranite pažljivo. Potrudite se da se cipele međusobno ne dodiruju, te da su u pravilnom položaju kako se ne bi iskrvile ili oštetile.

-4- Pravilno skidajte cipele. Možda mislite kako vam u vašoj dobi nitko ne treba reći kako da obuvate i izuvate cipele, ali nogom od nogu nije pravilno. Sagnite se i rukom pažljivo izujte cipele.

-5- Pravilno nošenje – Cipele koje nisu za kišu nemojte nositi po kiši, cipele koje su za kišu i snijeg nemojte nositi kada su visoke temperature. Cipele nosite prema namjeni i nosit ćete ih duže.