10 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju [ LJUBAV ]

10 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju

10 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju

Sigurno vas neće iznenaditi kada kažemo da su muškarci i žene različiti. To ste milijun puta čuli, a i sami primijetili. Međutim, često te različitosti ne uzimamo u obzir. Možda će vas zbog toga ove stvari fascinirati ili još bolje, odvesti do puno boljeg odnosa s vašim suprugom.

1 – Muškarci bi radije bili nevoljeni, nego nepoštovani i necijenjeni

Muškarac mora znati da ga njegova žena poštuje i privatno i javno. Također, žele da im njihova žena potpuno vjeruje, divi im se i vjeruje u njih. Većina muškaraca radije bi prihvatila činjenicu da ih je žena prestala voljeti, nego da ih je prestala poštovati.

2 – Ljutnja muškarca je najčešće uzrokovana osjećajem nepoštivanja

Kada se muškarac naljuti na svoju ženu, nikad ga nećete čuti da kaže „Ne poštuješ me dovoljno“, ali u većini slučajeva to je razlog ljutnje. Vjerojatno je njegova žena učinila nešto zbog čega se osjeća poniženim.

3 – Muškarci su nesigurni

Muškarci se boje da neće ispuniti očekivanja, ne samo na poslu,nego i kod kuće. Naravno nikad to ne bi izrekli na glas, ali negdje duboko u sebi oni su vrlo ranjivi po tom pitanju. Za muškarca, odobravanje onoga što radi od njegove žene je sve. Ako ne pronađe odobravanje i potvrdu nikad neće biti sretan i vjerojatno će je tražiti negdje drugo.

4 – Muškarci osjećaju breme kako moraju biti snabdjevači obitelji

Nije važno koliko muškarac zarađuje i zarađuje li više ili manje od svoje supruge, ali je za njega vrlo važno da privređuje nešto za svoju obitelj.

5 – Muškarci žele da ih se želi

Muškarci se jednostavno moraju osjećati poželjno. Zbog toga je nužno da ga žena ne odbija.

6 – Seks muškarcima znači više nego samo seks

Kada se muškarac osjeća poželjno taj dobar osjećaj se proteže na sva njegova životna područja. To će mu povećati samopouzdanje. I obrnuto. Ukoliko se osjeća nepoželjnim to će se odraziti na sve ostalo čim se bavi.

7 – Muškarci se bore s vizualnim iskušenjima

To znači da većina muškaraca odgovara na vizualne podražaje kada se radi o ženama. Čak ni najvjerniji muž ne može ne pogledati u ženu koja se ispred prošetala u kratkoj minici i velikom dekolteu. Ali ipak on može odlučiti hoće li tu sliku istog trena odbaciti ili će je zadržati i pokušati realizirati svoj seksualni podražaj.

8 – Muškarci uživaju u romantici, ali nisu romantični

Mnogi muškarci nemaju nikakvih ideja kada je romantika u pitanju, ali to ne znači da ne uživaju u romantici.

9 – Muškarcima je bitno kako im žena izgleda

To ne znači da svi muškarci žele da im supruga izgleda poput supermodela, nego oni žele znati da se njihova supruga potrudila urediti i kako se nije „zapustila“. Jer na taj način znaju da im je stalo.

10 – Muškarci žele da njihova supruga zna da je vole

Muškarci nemaju velike sposobnosti i teško pronalaze načine kako to izreći, ali vole znati kako to njihova supruga shvaća.

Vezano:

33 stvari o muškarcima koje žena treba znati

Što još bi muškarci voljeli da žene znaju

– 1 – Muškarci su osjetljiviji nego što mislite –

Većina žena ne vjeruje kada ovo čuje, ali statistički muškarci se teže nose s prekidima nego žene.

Oni biološki nisu dizajnirani za nošenje s osjećajima poput žena. Zbog toga muškarci oko svoga srca stavljaju oklop kako bi izbjegli povrijeđenost. Oni se otvaraju jedino kada se osjećaju potpuno sigurno, a ne kada žena od njih zahtjeva da se otvore.

Kada se muškarac osjeća sigurno? Kada ga žena razumije! Žena se ne mora slagati u svemu što on misli, ali mora ostavljati dojam kao da uzima u obzir njegovo mišljenje. Ono što se najčešće događa je da žena želi da joj se muškarac otvori, a kada on to napravi ona preuzima glavnu riječ i iznositi svoja stajališta i počinje mu „soliti pamet“. Uskoro žena postaje fokus razgovora i muškarac ubrzo prestaje govoriti.

Znanstveno gledano, žene su bolji komunikatori od muškaraca, a budući da većina muškaraca to zna, često se ne osjećaju kompetentno da bi razgovarali s vama. Uzimajući to u obzir, nemojte tjerati muškarca da se natječe s vama u razgovoru. Pomognite mu slušanjem i razumijevanjem.

 -2- Mišljenje o svome izgledu važnije je od izgleda –

Muškarci nisu opsjednuti izgledom žena koliko žene misle. Iako su vizualni tipovi nemaju tako istančan osjećaj za lijepo poput žena. To bi značilo da muškarac primjećuje cjelinu, a žene detalje. S druge strane skloni su i preuzimanju tuđih stavova. Ako žena s kojom su misli za sebe kako je lijepa, vjerojatno će to i oni pomisliti.

 -3- Muškarci odgovaraju na signale

John Gray je naglasio u svojoj knjizi Muškarci su s Marsa, a žene s Venere da žene odašalju signale, a muškarci na njih odgovaraju. Da, odašiljanje signala zainteresiranosti ohrabruje muškarca. Muškarci trebaju neke indikacije kako ih smatrate privlačnima, prije nego toj ženi pristupe. Ali ovo je i razlog zbog kojeg muškarci prilaze „pogrešnim“ žanama. Žene s puno samopouzdanja, koje sebe smatraju zavodnicama odašiljat će takve signale nesvjesno. Te ćete primijetiti kako će se grupa muškaraca skupiti oko takvih žena, a one ih redom „otkantavaju“. Ipak, morate znati da oni njima ne prilaze zbog toga što su lijepe, nego zbog toga što su primili njene signale.

I sami znate koliko se muškaraca mota oko hostesa ili konobarica. To je zbog toga što su te žene plaćene da budu ljubazne prema gostima (mahom muškarcima). One svakom muškarcu odašilju signal kao da je poželjan na tom mjestu i da ih žele u svom društvu. Toj istoj žene u slobodno vrijeme prilazit će puno manje muškaraca, jer ne odašilje signal zainteresiranosti.

Ako želite nekom poslati signal ne trebate mu pristupiti. Muškarci su prirodni lovci i pustite ih neka oni prilaze vama. Jedan od načina na koje možete poslati signal je „5 sekundi pogleda“. Gledajte u njega pet sekundi, ali nemojte buljiti, nego pogledom „Rado bih se s tobom družila“.

Nakon toga nastavite svojim poslom ili povremeno možete promotriti ga još koji put.

Što muškarci misle o ženama

Postoje neke stvari koje muškarci misle da znaju o ženama. Međutim, misle li žene o sebi iste stvari kao muškarci?! Ponekad, baš ono što muškarci misle o ženama, žene misle o muškarcima. Možda ipak muški mozak nije toliko različit, vjerojatno tražimo, na kraju krajeva istu stvar?!

 Muškarci vole kategorizirati žene

Muškarci vole razgovarati o ženama kada s dečkima odu na piće. Tada ih uglavnom svrstavaju u ove kategorije: niska, visoka, zanimljiva, zločesta, odana, dobra za krevet i sl. Zanimljivo je da baš tako ili slično žene kategoriziraju jedna drugu kada pričaju o svojoj konkurenciji. Možemo li tada nešto prigovoriti muškarcima zbog kategoriziranja?! Koja od djevojaka nikada nije sjela s prijateljicama i novog uspoređivala s bivšim ili ih stavljala u kategorije tipa „nježan i romantičan“, „zavodnik“ i sl. Dakle, prava je istina, da baš kao što muškarci kategoriziraju žene i žene kategoriziraju druge žene, ali i muškarce.

Samopouzdanje

Muškarci misle da je samopouzdanje jedna od najvažnijih stvari. I istina je. Muškarac koji misli da zna što žena želi u blagoj je prednosti jer će brže reagirati i neće dopustiti da dobre prilike prođu pokraj njega. Ali s druge strane i žene koje zrače samopouzdanjem najprivlačnije su muškarcima.

Žena koja zna plesati je vrlo seksi

Muškarci iznimno privlačnima smatraju žene koje dobro plešu. Ples pokazuje samopouzdanje i muškarci pretpostavljaju da ako ste raspoloženi za ples, da ste vjerojatno i otvoreniji za komunikaciju. Međutim i muškarac koji zna plesati nevjerojatno je seksi.

Romantika je put do ženskog srca

Svaka žena cijeni neočekivane poklone od dečka, pozive na putovanja i izlete, izlaske u kino ili zajedničke večere. Međutim, muškarci to često ne rade radi žene s kojom su nego da bi vidjeli njenu nježniju stranu, točnije radi sebe. Oni zapravo uživaju u izlascima u kino i našem društvu, te ako dečko čini lijepe stvari za vas, ne treba vam biti neugodno ili se smatrati obveznim, on ih radi kako radi vas, tako i radi sebe.

Muškarci padaju na žene koje ih istinski vole

Muškarci su poprilično dobri u čitanju ženske podsvijesti. Ako dečko zna da ga njegova djevojka voli neće mu biti neugodno priznati svoje osjećaje. Ako mislite da se nekome možete pretvarati to neće upaliti na dugi rok. Muškarci gotovo jednako dobro čitaju žene kao i žene muškarce.

20 stvari koje žene nikad ne bi trebale reći

-1- Kada ćemo se ponovno vidjeti? – Vidjeti ćete ga kad se vidite. Ako vas želi vidjeti, nazvat će vas.

-2- Zbog čega nisi nazvao? – Postoji samo jedan očiti odgovor na ovo pitanje: Zato jer nisam htio. Ono što vi zapravo pitate ovim pitanjem je Zbog čega me nisi htio nazvati. Tko zna. Može biti milijun razloga, ali vama ih sigurno neće reći.

-3- Gdje si bio? – Ako misli da trebate znati reći će vam.  Kada ga pitate gdje si bio, zapravo želite pitati Jesi li bio u društvu neke druge ženske osobe koja je privlačnija od mene. Vaša nesigurnost je očita, umjesto da ga pitate gdje je bio neka se on pita gdje ste vi bili.

-4- Volim te! – Kažete to i nadate se da će  uzvratiti. Ako kažete volim te, to neće ubrzati stvari, pa ohladite. Ako ga već volite radije mu to pokažite.

-5- Jesi li spavao s njom? – Ako sada ne spava s njom, koga briga? Prošlost je prošlost. Nemojte gnjaviti sebe, a ni njega postavljajući ovakva pitanja. Neznanje je u ovom slučaju vrlo zahvalno.

-6- Viđaš li još nekog? – Upravo ste mu na indirektan način rekli da želite biti samo s njim i ugasili svu misteriju. Tko bi rekao da ove 4 riječi mogu toliko značiti.

-7- Gdje ovo vodi? – Nigdje, od tog trenutka. Dečki se vole družiti sa zabavnim curama, a ne nekim tko je konstantno opterećen budućnosti. Ako vas zanima kuda vaša veza vodi promatrajte njegove akcije i reakcije, bez da postavljate pitanja. Ako vaša veza vodi nekud znat ćete, a ako ne, znat ćete također.

-8- Moramo razgovarati! – Ovo je jednako onom iz mlađih dana Idi u ravnateljev ured. Ako već morate o nečemu razgovarati, napravite to u opuštenoj atmosferi bez pompoznih najava.

-9- O čemu razmišljaš? – Ono što podsvjesno pitate je Je li nešto pogrešno? Jesam li te prestrašila nečim? Misliš li na neku drugu? Da želi da znate o čemu razmišlja onda bi vam to rekao.

-10- Ne vjerujem ti! – Ovim nećete ništa postići, ako nešto loše namjerava to će svakako napraviti, a ako ne namjerava tom izjavom ćete ga uvrijediti.

Od ozbiljnih do smiješnih, slijedi još 10 fraza koje nikako ne biste smjeli izgovoriti pred dečkom, bar ne naglas.

Koketne namjere

„Tvoj najbolji prijatelj je stvarno zgodan“.

Iskreni osjećaji

„Ne mogu podnijeti tvoju majku“.

Previše iskrenosti

„Zapravo, nisi najbolji s kojim sam bila“.

Bivši

„Sinoć sam baš nešto razmišljala o bivšem…“

Previše osobno

„Čini mi se da ćelaviš“.

Prekoračenje granica

„Pročitala sam tvoje poruke dok si se tuširao“.

Hello Kitty

„Moja mačka mi je najvažnija“.

Petljanje po obitelji

„Oho, brat ti je sad slobodan“.

Prelazak granice

„Mislim da bi se trebao depilirati“.

Prebrzo kretanje

„Oduvijek sam maštala o velikom vjenčanju s 500 gostiju u nekom dvorcu, zar ti nisi“.

Žaljenje za propuštenim

„Baš mi je žao što nisam upoznala tvog cimera prije tebe“.


Komentari

Odgovori

*