19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati JEZERO – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati JEZERO

Što znači sanjati JEZERO

– Sanjati jezero –

Sanjati jezero znak je mirnoće ali ponekad i sugerira manjak emocija. obično voda u snovima označava emocije, a jezero govori o tome kako smo možda postali previše imuni na situaciju oko sebe, te više ne znamo ili podsvjesno odbijamo suosjećati s drugima, ali i dozvoliti sebi da osjetimo svoje emocije u potpunosti.

Ako sanjate jezero bitan utjecaj na tumačenje snova ima i kakva je voda u jezeru budući da voda predstavlja emocije, odnosno da stanje vode u jezeru predstavlja stanje vaših trenutnih emocija. Jeste li sanjali plitko, duboko jezero, uzburkano ili mirno? Sve ovo su važni elementi za tumačenje sna koji olakšavaju tumačenje snova u kojima se jezero pojavljuje kao jedan od bitnih simbola.

Ukoliko se radi o mirnom i bistrom jezeru tada je pred vama razdoblje smirenosti, ukoliko je jezero mutno ili prljavo muče vas neke teške negativne emocije.

Ukoliko imate problema s vodom iz jezera znak je da trebate stati na  loptu i razmisliti o stvarima koje radite.

Sanjati da ulazite u jezero predstavlja vašu aktivnost, da ste odmjerili situaciju u kojoj ste i da ste se spremni s njom suočiti. Snovi da se kupate u jezeru ili da ulazite u jezeru mogu označavati spremnost da prihvatite ono što osjećate i na svjesnoj razini, čak i ako već duže vremena skrivate svoje prave emocije čak i od sebe.

Snovi o jezeru govore o vrlo izazovnom aspektu našeg života – osjećajima. Ponekad ljudi osjećaju vrlo intenzivne emocije nesvjesno, a da na svjesnoj razini uopće ne znaju koliko su te emocije snažne i koliko ih pogađaju, a naravno takve emocije teško je identificirati, ne svejedno one konstantno uzurpiraju mir, narušavajući ravnotežu duha i tijela. Sanjati jezero često je signal da takve emocije postoje u nama, da ih je potrebno definirati, imenovati, te potražiti adekvatan način za njihovo procesuiranje. Trebali biste se na trenutak zaustaviti, razmisliti što vas izjeda iznutra, te analizirati zbog čega se osjećate tako kako se osjećate. Uvidjet ćete da jednom kada imenujete osjećaje, oni postaju mirniji, a vi sposobni se s njima nositi.

Jako je bitno izražavati emocije, a još bitnije ih je sebi priznavati. Obznanjivanjem emocija stvarate jasnu vezu između okolnosti i osjećaja, te otkriva ono što je bilo skriveno u nama.

San o jezeru vjerojatno je znak kojim vam vaša podsvijet govori kako postoji neki problem vezan uz emocije. Taj problem vjerojatno ima velikog utjecaja na vašu komunikaciju s drugima, ali i na vas same, kako doživljavate sebe i svijet oko sebe. Ne bi bilo loše pronaći neko tiho i mirno mjesto i povezati se na dubljoj razini sa svojim emocijama, te im dopustiti da izađu na površinu, a bez ikakve namjere da ih osuđujete, bez obzira kakve one bile. Neke situacije s kojima se trenutno suočavate vjerojatno uzrokuju unutarnje konflikte, a da bi toga niste ni svjesni, a posredno se odražava na kvalitetu vašeg života i doživljaj svijeta oko sebe.

Povezivanje na dubljoj razini s emocijama daje nam veći osjećaj kontrole nad svojim raspoloženjem, jer potiskivanje emocija nas iscrpljuje i dovodi u konflikte samih sa sobom. Neke emocije će vas kada izađu na površinu i kada ih osvijestite uzrujati, ali vam svakako mogu dati vrijedan poticaj da konstruktivno rješavate izazove, a također povezivanje i osvješćivanje vlastitih emocija pomoći će vam da bolje razumijete tijek stvari, zbog čega se događa nešto što se događa, ali će vam pomoći i da pronađete unutarnji mir.

Sanjarica snove o jezeru najčešće tumač kao snove o ljubavnim emocijama, ali može se raditi o bilo kojim drugim značajnim emocijama.

Sanjati JEZERO

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.