19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati HRANU – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati HRANU

Što znači sanjati HRANU

– SANJARICA HRANA –

Ako sanjate kako jedete i pijete u snu, to indicira kako trebate više uživati u životu.

Način na koji idete jako je bitan, kao i konkretno hrana koju ste sanjali. Ako sanjate da jedete previše i u žurbi, to sugerira kako imate potrebu za divljenjem, te kako vam nedostaje pažnje.

Snovi o hrani također mogu sugerirati kako smatrate da neka vaša egzistencijalna pitanja nisu zadovoljena, ali i da se osim na materijalno trebate usredotočiti i na duhovni život. Snovi o hrani govore kako trebate više njegovati svoje postojanje na sve moguće načine.

Ako često sanjate snove o hrani, to može značiti da ste u stvarnom životu željni nečega, što nikako da vam se ispuni. Ako sanjate kako uživate u hrani s drugim ljudima, to simbolizira da vas očekuju pozitivni pomaci u vašem društvenom životu.

Također, jako pozitivan san je ako sanjate da jedete s osobom u koju se zaljubljeni, jer to sugerira kako će vaše želje biti zadovoljene, te da je osjećaj obostran.

Ako sanjate da ne možete gutati hranu to sugerira da pretjerujete u svemu i da biste trebali usporiti i pojednostavniti život.

Sanjati hranu može biti kompenzacija za nezadovoljene potrebe u stvarnom životu.

Ako naše emotivne potrebe nisu zadovoljene to se odražava stresom u stvarnom životu, a u snovima možemo sanjati hranu. Nezadovoljene emotivne potrebe poput sigurnosti, emotivnih veza s drugima, neovisnosti, prihvaćanja, samopouzdanja, slobode izražavanja i suosjećanja mogu voditi do toga da osoba ima pogrešno mišljenje o sebi i svijetu, što može voditi do stresa, ali i pogrešnog načina na koji se bori s tim stanjem. Nije neobično da osobe kojima emotivne potrebe u stvarnom životu nisu zadovoljene traže utjehu u hrani, pa tako nije neobično ni ako vam emotivne potrebe u stvarnom životu nisu zadovoljene sanjati o hrani. Ovaj san je jako bitno zbog toga tumačiti u kontekstu i uz pomoć ostalih simbola, jer može sugerirati kako će vaše emotivne potrebe biti ispunjene ili da trebate pronaći bolji način kako se nositi s emotivnim potrebama.

Nakon što ste sanjali o hrani razmislite jesu li vaše emotivne potrebe zadovoljene i na čemu trebate raditi.

Svaka osoba ima potrebu da se osjeća sigurno u vlastitom okruženju, treba joj sigurno okruženje koje će joj omogućiti da se u potpunosti razvija i živi. Uz to potrebno je zadovoljiti osnovne fizičke potrebe da dovoljno spava, kvalitetno jede i dovoljno se kreće. U svome okruženju treba imati dovoljno pažnje, da je se sluša kada govori ili nešto o očekuje, ali mora imati i osjećaj autonomije, da zna da može donositi odgovorne odluke. Također svakoj osobi trebaju bliski kontakti s drugima, treba nam bar jedan pravi prijatelj koji će nas prihvaćati baš onakvima kakvi jesmo u potpunosti, ali ljudima treba i širi kruh prijatelja ili dragih ljudi s kojima se osjećaju povezano, poput rođaka i zajednice. Međutim, svakoj osobi treba i dovoljno privatnosti, da se može u miru povući i konsolidirati misli i sva iskustva. Svaka osoba treba osjećaj postignuća, da nešto radi i da je dobra u tome, te na kraju treba joj osjećaj značaja i svrhe, da zna što je i kuda ide. Razmislite ako možda koja potreba navedena iznad nije zadovoljena u vašem životu i što možete učiniti da popravite situaicju.

Ako često sanjate o hrani razmislite o ovim potrebama. Možda su vaši snovi na neki način nadomjestak za neke nezadovoljene emotivne potrebe, te postoje područja u vašem životu kojima se trebate dodatno posvetiti ili se njima baviti.

U abecednoj sanjarici ispod pogledajte vrstu hrane koju ste jeli: 

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.