23. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako zadržati dečka i romantiku u vezi [ LJUBAV ]

Ako želite da vaša duga veza potraje još duže, pokušajte što češće upotrebljavati zamjenicu „mi“. Drugim riječima sebe i partnera opisujte s „mi“, radije nego „ja“ i „ti“...

Kako zadržati dečka i romantiku u vezi

Ako želite da vaša duga veza potraje još duže, pokušajte što češće upotrebljavati zamjenicu „mi“. Drugim riječima sebe i partnera opisujte s „mi“, radije nego „ja“ i „ti“.

Ako oboje to radite, prema novim istraživanjima, unijet ćete pozitivnije ponašanje u svoju vezu i bit ćete zadovoljniji vašim odnosom.

Istraživanje koje je proveo Robert Levenson na sveučilištu u Kaliforniji pokazalo je kako se kod parova koji upotrebljavaju zamjenicu „mi“ rjeđe izražavaju negativne emocije i pozitivnija je komunikacija.

Zamijećeno je kako zamjenice „ja/ti“ aktiviraju „shemu razdvojenosti“, što je posebno toksično za brakove, a suprotno, korištenje riječi „mi“ ima instant djelovanje na poboljšanje raspoloženja partnera.

Što vam još može pomoći?!

-1- Usredotočite se na sebe. Da biste imali vezu punu poštovanja i nježnosti prvo morate na takav način tretirati sebe. Odvojite vremena za sebe i svoje potrebe.

-2- Razgovarajte s partnerom otvoreno. Često pretpostavljamo da smo više rekli, nego što smo zaista izgovorili naglas. Razgovarajte s partnerom otvoreno, iskreno i slušajte što vam on govori.

-3- Prisjetite se dana s početka veze.  Zajedno pregledajte foto albume, pogledajte neki film ili slušajte pjesme koje ste voljeli na početku veze, kako biste se prisjetili tog osjećaja.

-4- Preuzmite odgovornost. Lako je gunđati na partnera oko toga što je napravio, a što nije, ali pokušajte preuzeti odgovornost na sebe i vi raditi prave stvari.

Iskrenost se preporčuje za održavanje romantike i veze, ali neke stvari ipak nikada ne biste trebali reći partneru.

Stvari koje nikad ne biste trebali reći:

-1- Da ne volite njegovu mamu.

-2- Da vam se njegov prijatelj upucavao.

-3- Da ste u prošloj vezi bili nevjerni.

-4- Da vaša najbolja prijateljica vara svoga dečka.

-5- Nemojte kritizirati njegovo tijelo.

-6- Prijetiti prekidom.

-7- Da vas smeta što zarađujete više od njega.

-8- Da ste sve u uredu poludjele za novim kolegom.

Kako vratiti strast i romantiku u vezu

Brak ili duge veze mogu postati dosadna rutina nakon nekog vremena. Možete početi osjećati kao da vas partner uzima zdravo za gotovo, te pomisliti kako stvari više nikad neće biti kakve su bile na početku veze. Međutim, postoje neke stvari koje možete napraviti kako biste vratili strast i romantiku u vezu. To možda neće biti lako, ali ako ste voljni raditi na tome uspjet ćete.

–          Iznenadite partnera, učinite nešto spontano. Svaki dan priredite neko iznenađenje. Npr, napravite romantičnu večeru, kupite cvijeće…

–          Izađite na mjesta gdje ste nekad išli često. To će probuditi sjećanja na razdoblje kada vam je bilo zabavnije i kada je sve bilo romantičnije.

–          Započnite novu zajedničku aktivnost. To bi trebalo oboma biti nešto sasvim novo jer tako dodajte malo uzbuđenja u vašu vezu budući da vas izvlači iz zone ugode.

–          Za vikend planirajte izlet.

–          Pojačajte fizički kontakt. Držite partnerovu ruku, često se zagrlite…

–          Više se uređujte i odijevajte ljepše za partnera. Pokušajte se ponovo uređivati i odijevati kao što ste na početku veze.

–          Odvojite vremena jedno za drugo. Najčešći razlog nedostatka intimnosti je to što uvijek imate „važnijeg“ posla.

6 savjeta koji spašavaju ljubav

Nema savršene veze. Ona postoji samo u bajkama. Svaka veza će se suočiti s razočarenjem i nekim lošim trenucima, ali kako bi ih bilo što manje slijedite sljedeće savjete.

-1- Tijekom svađe držite se teme i nemojte spominjati prošlost.

-2- Vjerujte jedno drugom.

-3- Poštujte partnera, stalno se interesirajte za ono što radi i nemojte gubiti povezanost.

-4- Na konstruktivne kritike odgovorite odmah, bez nakupljanja negativnih emocija u sebi.

-5- Slušajte jedno drugo.

-6- Nemojte svoju vezu uspoređivati s drugim vezama.

Trikovi koji će pomoći da bude sretan uz vas

Tajna održavanja duge veze je naučiti nositi se s raznoraznim delikatnim situacijama. Trikovi ispod pomoći će vam da pronađete najbrži put do zajedničke sreće i očuvate što duže taj osjećaj.

-1- Priznajte probleme uzrokovane njegovim ponašanjem
Neugodna šutnja i potiskivana agresija mogu upropastiti vezu. Dečki žele da njihova djevojka prizna i ukaže na probleme, čak i ako  su oni toliko očiti, naravno ne na agresivan način. Naučite na ljubazan način razgovarati o problemima i ukazivati na promjene koje biste željeli vidjeti u vezi.

-2- Umjerena diskrecija
Dečki su uglavnom zainteresirani za stvari koje su se odvijale u vašoj prošlosti, ali će također i poštovati djevojku koja zadrži umjerenu diskreciju.

To znači da fantazije o bivšem i kolegama trebate zadržati za sebe. Nema potrebe prepričavati svaki detalj iz prošlost ili hvaliti se bilo pozitivnim bilo negativnim iskustvima.

-3- Male promjene u izgledu
Muškarci vole djevojke koje znaju pratiti trendove i stalno ih iznenađuju dobrim izgledom. Čak ako se poznajete i desetljećima važno je da slijedite redovitu rutinu uljepšavanja.

-4- Dozvolite mu vrijeme za prijatelje
Ako vi uživate u dragocjenim trenucima sa svojim prijateljima, dozvolite to i svome dragom. Nemojte prigovarati na prijateljska druženja. Neke stvari vaš muškarac jednostavno ne može i ne želi raditi s vama, nego mu treba muško društvo.

-5- Nekad se i povucite
Potrudite se upoznati osobnost svog partnera i povucite se onda kada treba. Dopustite mu slobodu razmišljanja i djelovanja, čak i ako ste sigurni da je nešto pogrešno.

-6- Komplimentirajte mu često
Nema potrebe da glumite i lažete, ali sigurno ima mnogo toga što vam se na vašem dečku sviđa, pa ne zaboravite s vremena na vrijeme to spomenuti. Ovaj trik će ga motivirati da i on vama uzvrati komplimentom ili se još više pođe truditi oko stvari koje ste pohvalili.

-7- Slušajte aktivno
Poštovanje je najdragocjenija kvaliteta svake duge veze. Oni koji nauče slušati pažljivo i pokazati poštovanje za partnerove riječi i želje imaju već velike šanse za uspjeh.

I za kraj ako je vaša romantika već izblijedila savjeti ispod će pomoći da spasite vezu.

Veze su jedan od značajnijih aspekata života, a ipak, kada ste u njoj lako je zaboraviti da je trebate njegovati i razvijati, sve dok ne shvatite da propada.

-1- Pokušajte shvatiti što je krenulo krivo. Uvijek postoji neka točka obrata nakon koje su se stvari pogoršale. Možda se radi o nedostatku komunikacije? Pažnje? Poštovanja? Stresu nevezanom uz vezu?

-2- Osvijestite se

Mnogi ljudi su toliko umorni od ostalih obveza da zaboravljaju koliko im je ljubav bitna. Kako ne biste izgubili partnera trudite se oko očuvanja veze, a to ćete najbolje postići tako da pokažete interes za partnera. Pitajte ga o njegovim osjećajima, ponovno se povežite, pokažite zanimanje za ono čim se bavi. Svaka veza će propasti ako se jedan od partnera prestane zanimati za ono što se događa u životu drugog.

-3- Prihvatite ono što jest

Većina stvari najviše boli ako konstantno razmišljamo o tome. Možda vas je bolio zub, a kada su došli gosti u potpunosti ste zaboravili na zub i bol je nestala? Jednako je tako i sa sitnicama u vezi koje vas smetaju. Što više mislite o njima one će više boljeti. Ali ako ih prihvatite i zaboravite, bol bi mogla potpuno nestati.