25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Božićna dekoracija i trendovi dekoriranja za Božić 2023.

Prije nekoliko godina svi su započeli vješati božićne vijence na ulazna vrata, a bijela božićna drvca su bila vrlo trendi. Prošle godine posebno su popularne bile plave svjećice na boru...

Trendovi božićnog dekoriranja za Božić 2023.

Prije nekoliko godina svi su započeli vješati božićne vijence na ulazna vrata,  a bijela božićna drvca su bila vrlo trendi. Proteklih godina posebno su popularne bile zlatna boja, te umjetni snijeg. Moderna dekoracija Božića 2022. nas je pomalo šokirala jer smo imali dojam da smo se vratili u osamdesete godine prošlog stoljeća, ali i oduševila, jer su baš tada nastale svima najdraže božićne pjesme i spotovi, te su pravi božićni ugođaj zapravo šareni zeleno crveni ukrasi i popularni božićni džemperi.

Ove godine, za Božić 2023. veselje je još veće, jer nas vraća u djetinjstvo, bez obzira na vrijeme kada smo rođeni, a posebno se ponovno vraća tradicijski duh Božića kod ukrašavanja.

Kako će izgledati ovogodišnja božićna dekoracija

U fotogaleriji iznad pogledajte kako je dekorirana Bijela kuća ove godine, koja uvijek daje naznake glavnih trendova ukrašavanja, a zatim ispod pročitajte detaljnije o modi i trendovima božićnog ukrašavanja ove godine.

Trendovi božićnog dekoriranja za Božić 2023.

Porculanske kućice

Iako su Orašari neizostavna Božićna dekoracija, ovogodišnji hit su porculanske kućice.

Orašari

Slobodno izvadite Orašare i ove godine. Te neodoljive figure i ove godine krasit će naše police.

Lollipop

Ukrasi izgleda bombona i lizalica ovogodišnji su hit koji nas vraća u djetinjstvo i tradicionalni duh Božića, kada je bilo mnogo manje blještavila, a mnogo više istinske radosti.

Zlatna i srebrena

I ove godine zlatna je jako popularna u svim globalnim trendovima ukrašavanja borova. Ova boja daje Božiću pravo značenje, jer je blistava i sjajna. U stopu je slijedi srebrena. Zlatna boja tradicionalno je popularna božićna boja, a ove godine vraća se na velika vrata.

Crvena

Koja se boja najljepše kombinira uz zlatnu nego crvena. Crvena je boja kojom se tradicionalno obilježava Božić, a ove godine tradicija je moderna. Moderna dekoracija su pokloni umotani u crveno, odnosno prazne umotane kutije u svim veličinama koje postaju božićna dekoracija.

Personalizirani ukrasi

Bilo promotivni ili namjenski kupljeni, personalizirani ukrasi popularan su dodatak ukrasima na bor.

Boje i teksture sezone

Ovog Božića u trendu i jako popularni su lolipop uzorci, te nakit koji podsjeća na njega. Općenito ove sezone nakit i ukrasi nisu pretenciozni, nego na neki način podsjećaju na ručno rađene.

Božićno drvce u New Yorku, Advent 2023.
Božićno drvce u Zagrebu, Advent 2023.
Božićno drvce u Tokiju, Advent 2023.
Božićno drvce u Londonu, Advent 2023.

Božićna drvca

Prirodna božićna drvca su puno modernija opcija, a ove godine nemojte težiti svršenom. Drvca koja su nepravilna odličan su i vrlo trendi odabir.

Reciklirani materijali i stari ukrasi za bor

Ovog Božića IN je recikliranje, pa će oni daroviti i maštoviti izrađivati sami božićnu dekoraciju od predmeta koje više ne koristite, a oni drugi moći će izvući iz podruma stare kutije božićnih ukrasa. Povratak u djetinjstvo i ukrase iz tog doba pravi je HIT. Kad već nećemo moći normalno proslaviti Božić sa svojim najbližima, bar ćemo se stilom i ugođajem moći vratiti u najljepše Božiće svog života.

Lampioni i svijećnjaci

Iako lampioni i svijećnjaci nisu izvorno Božićni ukrasi, ove godine su popularna Božićna dekoracija. Ako ih ne stavljate na bor, bar jedan lampion trebate imati ispod bora, radi modernog ugođaja.

Antikni ukrasi

Moderno je sve što ima veću vrijednost, ali koja se ne mjeri novcima. Vrijednost ima ono što ste ručno izradili, reciklirali, sačuvali dugi niz godina ili antikne dekoracije koje ste kupili ili dobili u nasljedstvo.

Prirodno cvijeće, češeri i lišće

Mnogo prirodnog cvijeća, bilo na boru ili u dekoriranju doma obilježit će ovaj Božić. Naravno, Božićna zvijezda je neizostavna, ali za razliku od proteklih godina kad je ona dominirala, ovog adventa dom možete ukrasiti bilo kojim cvijećem, češerima ili lišćem, a i dalje imati lijepi božićni ugođaj. Dodajte vate ili umjetnog snijega za potpuni Božićni i moderan ugođaj.

Uzorci i teksture:

– Svjetlucavo i blistavo –  S brojem lampica na boru ne možete pretjerati

– Ručno rađene dekoracije – nježni i personalizirani detalji ove godine su vrlo moderni.

– Tekstil – lišće, cvijeće i mašne–

Kombiniranje boja na božićnom boru

Uz zlatnu odlično idu zelena i žuta, te crvena. Uz srebrnu boju odlično idu plava i roza.

Kuhanje

Mnogi su već započeli s prikupljanjem recepata za Božićni i blagdanski ručak. Ova godina bit će zapamćena po tome što će se gotovo svi okušati u kuhanju Božićnih jela i kolača. Ne zaboravite fotografirati jelo i staviti na društvenu mrežu. Kada veće ne mogu doći u posjet, vaša obitelji  prijatelji će rado vidjeti kako ste proslavili Božić

Božićna dekoracija i trendovi dekoriranja za Božić 2020

Recepti za Božićne kolače

Vezano: Savjeti za ukrašavanje božićnog bora

Više ideja i savjeta potražite ovdje: Božić