19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Prirodna maska za kosu protiv peruti i ispadanja kose

Perut, ispadanje kose, pa čak i prijevremene sijede možete pokušati riješiti s prirodnim receptom od samo dva sastojka...

Prirodna maska za kosu protiv peruti i ispadanja kose

Perut, ispadanje kose, pa čak i prijevremene sijede možete pokušati riješiti s prirodnim receptom od samo dva sastojka. Limunovim sokom i kokosovim uljem.

Vjerojatno ova kombinacija neće odgovarati svima, ali budući da su sastojci prirodni, a mnogi tvrde da im pomaže, vrijedi pokušati.

Za kokosovo ulje već vjerojatno znate kako ima mnoge prednosti konzumiranja, a možda ste ga probali koristiti za prženje hrane. U kozmetici se također često koristi. Ima antimikrobno djelovanje, a masne kiseline u njemu ojačavaju vlasište ta navodno sprječava i pojavu sijedih.
U kombinaciji s limunovim sokom koji je bogat vitaminom C i B, trebalo bi njegovati kosu, zaštititi vlasište od nastanka peruti i spriječiti ispadanje kose.

Trebali biste pomiješati 3 žlice limunovog soka s žlicom kokosovog ulja i umasirati u vlasište. Ostavite da djeluje na kosi oko jednog sata, te tada isperite čistom vodom, a zatim blagim šamponom.

Ovaj pripravak trebalo bi koristiti jedanput tjedno.

Više o njezi kose pročitajte ovdje:

Kosa

Najbolje prirodne maske za kosu

Ispadanje kose opširnije

Ispadanje kose

Kako ubrzati rast kose

Kako na prirodni način ubrzati rast kose