28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Od svekrve do šefa… Kako se nositi s kritikama

I na poslu i kod kuće sve je uvijek puno kritika. Nekad ih dajete, nekad ih primate, ali od njih ne možete pobjeći...

Od svekrve do šefa… Kako se nositi s kritikama

I na poslu i kod kuće sve je uvijek puno kritika. Nekad ih dajete, nekad ih primate, ali od njih ne možete pobjeći.

Kako davati kritike?

Poželjno bi bilo da kada upućujete nekome kritiku toj osobi dobro razjasniti što je učinila ispravno, a što ne i koji je najbolji način da popravi učinjeno. Nemojte ni slučajno povisivati ton, jer vas tada osoba sigurno neće slušati.

Izbjegavajte davanje kritika preko sms poruka ili e-maila. Tako ćete zbog konstrukcije rečenica vjerojatno djelovati ljući nego što jeste, a i nećete vidjeti reakciju te osobe. Također, izbjegavajte davanje kritika pred publikom. Nesporazume rješavajte uvijek u četiri oka.

Kako prihvatiti kritiku?

Pravo je umijeće kritiku prihvatiti kao poticaj, a ne kao obeshrabrivanje. Kritika ne znači da vas osoba podcjenjuje, nego da smatra kako ste sposobni za nešto više. Naučite to cijeniti. Nemojte se pravdati ni okrivljivati druge za učinjeno. Ako prihvatite odgovornost odmah ćete porasti u očima onoga koji upućuje kritiku.

I naravno, nakon svega toga nemojte opet krenuti svojim putem i po svojim pravilima. Pokušajte nešto i promijeniti. Ako vam se promjena ne svidi lako ćete se vratiti na stari put.

Što ako se ne slažete s kritikom?

Prvo pravilo nošenja s kritikama je naučiti odgovoriti na njih, a da ih svojim odgovorom ne dobijete još više.

Vjerojatno kritičara nećete uvjeriti da griješi, pa su agresivne reakcije put da ih dobijete još.

Agresivnost je također signal ranjivosti, što nikada ne izgleda dobro i ne pruža dobar osjećaj. Ako na napad odgovorite napadom, druga osoba će biti još odlučnije da dokaže kako je u pravu.

Npr. ako vam šef negativno komentira izvješće dobar odgovor bi bio “Zaista misliš to?!”, a najgori “To su gluposti”.

Ako želite na kritiku defenzivno odgovoriti trebate pokazati da vam je stalo do druge osobe i tražite objašnjenje. Pokušajte se staviti u kožu te osobe, tako ćete vidjeti način na koji ona doživljava situaciju.

Budite dovoljno hrabri i prihvatite svoje pogreške, a na lijep i pristojan način objasnite ono što ne smatrate pogrešnim.

Pravila kojih se trebate držati su:

– Nakon kritike zadržite ljubaznost.

– Stavite su u tuđu ulogu i pokažite razumijevanje.

– Budite dovoljno hrabri da priznate i da se ispričate za pogreške.

– Ako trebate pregovarati pregovarajte ljubazno i uviđavno.

– Izgradite samopouzdanje kako bi vas kritike što manje pogađale.

Pročitajte i: