19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Zašto su neke žene uspješnije od drugih [ KARIJERA ]

Stavimo li po strani činjenicu da je uspoređivanje s drugima potpuno nepotrebno, te da se trebamo uspoređivati samo sa sobom...

Zašto su neke žene uspješnije od drugih

Stavimo li po strani činjenicu da je uspoređivanje s drugima potpuno nepotrebno, te da se trebamo uspoređivati samo sa sobom, primijetit ćemo da nekim ženama mnogo toga bolje polazi za rukom nego drugim.

Što razlikuje uspješne žene od ostalih? Jesu li one jednostavno rođene pod sretnom zvijezdom ili imaju tajnu strategiju koja ih vodi naprijed?

Većina uspješnih žena se slaže da ostvarivanje uspjeha zahtjeva sposobnost da prepoznamo priliku.

Koje su još tajne uspješnih žena?

-1- Postavite ciljeve

Definiranje ciljeva je prvi korak ostvarivanja. Nužno je znati što želite i to precizirati.

-2- Ostavite po strani strahove

Nemojte dopustiti da vas strahovi paraliziraju i spriječe da se pokrenete. Vjerujte u sebe i svoj sposobnosti.

-3- Oslonite se na instinkt

Kada ste suočeni s izborom razmotrite činjenice, ali dopustite instinktu da prevlada.

-4- Imajte nagradu u vidu

Koncentriranje na zadatke je nužno, ali dio energije usmjerite i na razmišljanje o nagradi koja će uslijediti nakon dobro obavljenog posla.

-5- Stalno idite naprijed

Nemojte gubiti vrijeme ili biti lijeni. Stalno grabite naprijed, a nagrada će već uslijediti.

10 koraka do uspjeha u bilo kojem području

Nevjerojatno je koliko su moćne rečenice ispod i kada ih osvijestite sve svoje ciljeve postizat ćete mnogo lakše.

-1- Sve što želite izvan je zone ugode.

-2- Sada je pravi trenutak da krenete u ostvarivanje ciljeva.

-3- Budite svoji i budite ono što jeste u najboljem izdanju.

-4- Ako ne pitate, odgovor će uvijek biti „ne“.

-5- Što ste bliže cilju to je više oponenata.

-6- Najbolji način predviđanja budućnosti je da stvarate ono što želite.

-7- Promovirajte ono što volite umjesto da se žalite na ono što mrzite.

-8- Nemojte mijenjati ono što želite općenito, za ono što želite sada.

-9- Netko je negdje sretan i s manje od onog što vi imate.

-10- Razlika između onoga što želite i što imate je ono što činite.

Budite moderni čarobnjak

Od nas se ako želimo biti uspješni očekuje da činimo čuda.
Čarobnjakom se u prošlosti, a danas u knjigama  i filmovima, nazivao  čudotvorac, netko tko postiže sve što želi.  Čarobnjak simbolizira moć. Zna iskoristiti ono što ima oko sebe i okrenuti to u  svoju korist i dobrobit onoga što želi. Njegove moći su se činile magičnima, iako to zaista nisu bile, zbog toga što je znao postići ono što se drugim ljudima činilo kao pravo čudo.

Ako bolje razmislimo vidjet ćemo da je on nekakav prototip današnjeg aktivnog i moćnog čovjeka, te da bi se i u našem modernom svijetu neke njihove taktike  mogle primijeniti. Jer i od nas se ako želimo biti uspješni očekuje da činimo čuda.

Što je čarobnjake zaista činilo tako moćnima? Prvo oni se nisu bojali djelovati. Vjerovali su u sebe i bili su spremni staviti to vjerovanje  na kocku. Također, znali su vrlo precizno što namjeravaju postići i zašto to žele. Nisu oklijevali, jer uvijek su  razumijevali situaciju potpuno.  Mogli su se i bili spremni fokusirati samo na jednu stvar i učiniti sve da je dobiju. Postavili bi problem i nisu odustajali dok ga ne bi riješili. Činili su mnogo i djelovali su bez predomišljanja.

7 smrtnih grijeha koje poslovne žene čine

Žena ste koja ima sve poslovne adute. Pametni ste, jaki, mudri i lijepi. Ali kako to da već niste na vrhu?! Što vas sputava?

Odgovor ćete možda pronaći u sitnim stvarima koje činite. Potrudite se da vaša profesionalna karijera ide u pravom smjeru i pokušajte izbjegavati uobičajene pogreške koje žene čine.

-1- Ne radite domaću zadaću

Ulazite u poslovne situacije nepripremljeni, bez da ste napravili istraživanje? Bez pravih informacija u svojim rukama, u ovim vremenima, možete se pozdraviti s poslovnim vrhom.

-2- Dopuštate da vas vodi srce, a ne glava

Naravno, nema ništa loše u tome da ste srčani i srdačni, ali postoji vrijeme i mjesto za pokazivanje svoje simpatičnosti. Kada se radi o poslovnim situacijama trebate ih odrađivati bez uplitanja emocija. Možda će vam biti teško gledati sebe kao hladnokrvnu osobu, ali kod donošenja poslovnih odluka trebate isključiti osjećaje i strast.

-3- Pokušavate napredovati uz pomoć seksa ili seksipila

Čak ako ste i najpametnija osoba u prostoriji ukoliko se odjenete provokativno nitko neće čuti ništa što govorite. Grudi i noge vaši su atributi kada se radi o neformalnim situacijama, ali neće vam pomoći da napredujete u poslovnom smislu. U vašem je najboljem interesu da se odijevate kao dama, a ne provokativno.

-4- Slab ste protivnik

Žene koje guraju naprijed ili forsiraju svoju stvar u poslovnom svijetu se često smatraju „kučkama“, a većina žena bi radije izbjegla takve nazive. Međutim, ako popustite i dopustite da vas svi guraju kako im se prohtije unapređenje će vam svaki put iskliznuti iz ruku. Zauzmite se za sebe kad god možete, te kada ste okruženi kolegama i kolegicama uvijek zadržite profesionalizam.

-5- Na sebe preuzimate previše kako biste se dokazali

Ako želite napredovati trebali biste naučiti postavljati prioritete. Ako se opteretite malim stvarima neće vam ostati vremena za velike. Ponašajte se kao vođa, maksimalno izbjegavajte obavljanje sitnica i usredotočite se na velike zadatke i projekte.

-6- Odijevate se neprofesionalno

Na jednak način kao i provokativno odijevanje i pretjerano opušteno će se negativno odraziti na vašu karijeru. Neka vaša odjeća bude uvijek čista, ispeglana i mirišite.

-7- Otkrivate previše o privatnom životu

Ponekad toliko vremena provodimo na poslu da izgubimo osjećaj kako je posao samo posao, a ne društveno okupljanje. Jedna je stvar otkriti kako ste udati i imate dvoje djece, ali ako kažete kako niste s mužem spavali dva mjeseca jer vam djeca ne daju ni trenutka slobodno nešto je potpuno drugo.

Privatni život neka ostane privatan.