19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Spavanje na krevetu ispod kojeg je spremište za stvari – Feng Shui

Francuski ležajevi, kreveti s ladicama, kauči sa spremnicima, samo su neke od opcija koje omogućavaju da stvari koje rijetko upotrebljavate spremite ispod kreveta...

Spavanje na krevetu ispod kojeg je spremište za stvari – Feng Shui

Francuski ležajevi, kreveti s ladicama, kauči sa spremnicima, samo su neke od opcija koje omogućavaju da stvari koje rijetko upotrebljavate spremite ispod kreveta. Posebno u današnje vrijeme u kojem većina građana živi u premalim stanovima za njihove potrebe mnogo ljudi se odlučuje ispod kreveta napraviti pravo spremište.

Prema Feng Shuiju Chi energija trebala bi slobodno cirkulirati, a to znači sve treba biti uredno, sve u ispravnom stanju i bez stvari koje sprječavaju protok energije.

Dakle, u idealnoj situaciji ispod kreveta ne biste trebali imati ništa. Međutim, budući da mnogi sebi ne mogu priuštiti taj luksuz birajte ono što je manje loša opcija od dvije loše opcije. Ispod navodimo neke predmete i stvari koje ipak možete spremiti ispod kreveta, a koje bi u svakom slučaju trebalo izbjegavati. Ipak, trudite se da ne stvarate gomilu i da je sve što složite ispod kreveta na neki način uredno posloženo, da ima svoje mjesto, te da prostor ispod kreveta ne bude previše zatrpan, i ostavite prostora za cirkulaciju zraka i energije.

Ispod kreveta nemojte spremati:

– Suvenire, fotografije, sjećanja, dnevnike…
– Cipele, bilo nove ili nošene.
– Odjeću
– Staru elektroniku, uređaje, knjige, umjetničke radove…
– Nagomilane stvari s kojima ne znate kamo bi…

Ispod kreveta ako morate nešto možete spremiti:
– Čistu posteljinu
– Deke i poplune
– Piđame…
– Donje rublje
– Ono što je vezano uz opuštanje i odmaranje, tj. tvari koje nemaju tešku energiju…

Za bolji protok Chi energije područje ispod kreveta uvijek držite urednim i čistim, bez obzira pohranjujete li u njega stvari ili ne. Također, nemojte odlagati u njega “smeće” stvari koje vam više ne trebaju, kako ni pokvarene stvari.

Razlog iz kojeg je spremanje stvari ispod kreveta prema Feng Shuiju loša opcija, je vezano uz protok energije. Kada spavate želite da energija cirkulira bez prekida i da se ne zaustavlja ispod kreveta, jer će se jedino na taj način energija slobodno kretati, a vaše tijelo revitalizirati za vrijeme spavanja. Ako ispod kreveta i ležaja natrpate gomilu stvari, blokirate protok energije, a to bi moglo značiti kako se nećete moći za vrijeme sna dobro energizirati i revitalizirati. Korištenje prostora ispod kreveta kao spremišta svojevrsno je nagomilavanja i stvaranje neurednosti, a neuredna gomila je u svakom slučaju za svaki dio Feng Shuia loša. Gomila zaustavlja protok pozitivne energije, stvara negativnu energiju, a mnogi tu negativnu energiju okrivljuju za bolesti, lošu poslovnu situaciju, nedostatak blagostanja, pa čak i loše romantične ili društvene donose.

Naravno ponekad u domu nemate dovoljno drugog prostora da biste pohranili sve stvari i uredno složili negdje, pa je šteta ne iskoristiti prostor ispod kreveta, ali pokušajte voditi računa o tome koje stvari spremate i kako ih spremate kako biste minimalizirali negativne učinke.

Bilo bi odlično kada biste koristili kutije za spremanje s reflektirajućim materijalima. Naravno ogledala su previše krhka za tu namjenu iako su idealna, ali mogu pomoći naljepnice koje imitiraju ogledalo. U teoriji te reflektirajuće kutije trebale bi omogućiti protok pozitivne energije spriječiti da se nakuplja ispod kreveta. Ipak, tu također treba biti oprezan jer neki smatraju kako se može kreirati ping-pong efekt koji će energiju usmjeravati od kutije do kutije, ali je i dalje zadržavati ispod kreveta. Dobra opcija bi bili kombinirati reflektirajuće kutije s običnima, kako biste tek malo smanjili ustajalu energiju, ali kako je ne bi previše preusmjeravali.

Druga opcija je korištenje obalnih kutija. Na taj način energija će slijediti zakrivljenost kutija, a ostat će i prostora za protok energije, jer se nećete moći u potpunosti zatrpati prostor ispod.

Najvažnije od svega je da vam prostor i ispod krevete bude uredan i organiziran, a ne natrpana gomila stvari. Ako je nešto pokvareno, popravite. Ako vam nešto više ne treba bacite. Uredno i korisno spremište ispod kreveta može neutralizirati negativnu energiju te vam ipak omogućiti dobar san.