16. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Ovo su stvari koje bi i moderne žene trebale znati

Današnje moderne žene mogu sve što požele, ipak, ponekad se čini kako one osnovne stvari ne znaju...

Ovo su stvari koje bi i moderne žene trebale znati

Današnje moderne žene mogu sve što požele, ipak, ponekad se čini kako one osnovne stvari ne znaju. Ispod navodimo pet stvari koje bi svaka žena trebala naučiti, znati, pa i usavršiti.

-1- Zahvaliti

Kada vam netko nešto pokloni, ponudi ili učini, trebate se zahvaliti na tome.  Dovoljno je reći „Hvala!“. Ne čini se teško zapamtiti tu riječ, ali se vrlo često zaboravlja upotrijebiti.

Iako smo svi već u djetinjstvu naučili kako je „hvala” čarobna riječ, u današnjem brzom svijetu, gdje smo povezani sa stotinama ljudi, vrlo fleksibilni u poslovnom svijetu te opterećeni komunikacijom vjerojatno ovu čarobnu riječ ne upotrebljavate dovoljno. U poduzećima postoje razne strategije nagrađivanja osoblja, ali rijetko će vam netko reći jednostavno hvala. Ipak, jednostavna riječ hvala bolji je motivator od bilo čega drugog, a i jedini način da održimo dobre odnose s drugima je da im pokažemo, ali i kažemo hvala za ono za što smo zahvalni.

-2- Primiti kompliment

Kada vam netko da kompliment dovoljno je zahvaliti. Nemojte osjećati potrebu kako morate objasniti, umanjiti svoju vrijednost, ispričati kako ste to ostvarili, a posebno ne pitati: „Otkuda sad to?“. Primanje komplimenata je područje na kojem uvijek možete napredovati. Bez obzira jesu li komplimenti od nama dragih i poznatih osoba ili od stranaca, prečesto ostanemo zbunjeni kada nam netko uputi kompliment. Ne biste vjerovali, ali neke osobe osjećaju fizičku nelagodu kada im netko da kompliment, jer imaju jako loše mišljenje o sebi i misle kako nisu zaslužili pohvale ili ljubazne riječi koje im drugi upućuju. Takve osobe se bore same sa sobom i osjećajem vlastite vrijednosti, pa je prihvaćanje komplimenata dodatna borba. Baš zbog toga svatko bi trebao naučiti sa zahvalnošću prihvatiti kompliment i naučiti kako reagirati na njega na pozitivan način. Mnogim ljudima su životne traume ukrale sposobnost vjerovanja u vlastite sposobnosti, a s druge strane prevelika očekivanja koje nam nameće okruženje, ali i sami sebi dovode do toga da uvijek mislimo kako smo trebali bolje i više, te nam se čini da nismo nešto dovoljno dobro napravili i onda kada je napredak očigledan.

-3- Ispričati se

Nitko nije savršen i svi griješimo, a ponekad tim pogreškama povrijedimo nekoga. Kada napravite neku pogrešku budite dovoljno hrabre da se ispričate.

-4- Ostaviti dečka

Uz to kako se ispričati, zahvaliti i primiti kompliment, svaka žena bi trebala znati kako dostojanstveno završiti vezu. To ponekad nije lako, ali to morate napraviti visoko uzdignute glave.

Nije lako je dostojanstveno prekinuti ni kada ste sigurni da želite okončati vezu, ali posebno treba naučiti kako dostojanstveno završiti vezu u kojoj bi još uvijek rado ostali. Trik je da uvijek započnete s praštanjem. Oprostite partneru što je samo čovjek, a zatim oprostite i sebi što ste čovjek s emocijama. To ne znači da će prekid biti lagan ili bezbolan, ali ćete ostati dostojanstveni.

-5- Sklapati prijateljstva

Kako starimo to sve teže postaje sklapati prijateljstva, osim ako znate kako. Ako ste na nekom novom mjestu ili situaciji nemojte se zatvoriti ili povući u kut. Slobodno uspostavite kontakt očima, budite ljubazne i pitajte pitanja. Kako odrastamo shvaćamo kako u našem životu postoje mnoge stvari koje ne možemo kontrolirati i ne možemo birati. Ne možemo birati roditelje,gene, n možemo kontrolirati što se događa u svijetu oko nas. Ali prijatelji su ono što možemo sami odabrati. Imati potporu dobrih prijatelja jako je bitno. Prvo s prijateljima je život ljepši. S prijateljima možete dijeliti prekrasne aspekte života, što obogaćuje vaše svakodnevno iskustvo. Prijatelji koji nam pružaju potporu tijekom teških vremena čine da su i nezamislivo teške situacije podnošljive. Prijateljstva su krucijalni dio života, pa je jako bitno naučiti sklapati prijateljstva i okružiti se s ljudima s kojima ćemo se zabavljati, koji će nas podupirati i koji će činiti da nam svijet oko nas izgleda ljepše.